-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturi koronavirusu susirgę „Limarko“ laivo jūreiviai – ligoninėje Urugvajuje

15min jau rašė, kad šeštadienį įmonei „Limarko laivininkystės kompanija“ priklausantis laivas susirgus daliai įgulos narių turėjo nutraukti kelionę ir vykti skubios medicininės pagalbos į Urugvajų – vienas jūreivis mirė. Įmonė pirmadienį pranešė, kad keturi įgulos nariai serga koronavirusu ir šiuo metu yra ligoninėje, jų būklė stabili.
Laivybos verslo situacija pasaulyje šiuo metu gana sudėtinga.
Laivybos verslo situacija pasaulyje šiuo metu gana sudėtinga. / Limarko nuotr.

„Limarko laivininkystės kompanija“ informavo, kad jai priklausantis laivas „Libra“ šeštadienį atvyko į Montevidėjaus (Urugvajus) uosto inkaravietę.

Dėl pablogėjusios dalies įgulos narių sveikatos buvo nutrauktas vykdomas laivo reisas iš Nigerijos į Folklendų salas.

„Deja, vieno jūrininko gyvybė užgeso laivui dar nepasiekus Montevidėjaus. Tiksli mirties priežastis dar nėra nustatyta. Laukiama Urugvajaus sanitarinių tarnybų oficialaus pranešimo“, – rašoma pranešime spaudai.

Laivo įgulą sudaro 19 žmonių.

Dėl užsikrėtimo koronavirusu keturiems įgulos nariams teikiama medicininė pagalba Montevidėjaus ligoninėje, jų būklė stabili.

Šiuo metu laivas karantinuotas ir bendrovė dirba su Urugvajaus sanitarinėmis tarnybomis, kad būtų gautas leidimas pakeisti visus įgulos narius.

Įgulos narių artimieji apie situaciją laive yra informuoti ir jiems teikiama visa informacija.

„Limarko laivininkystės kompanija“ generalinis direktorius Vytautas Lygnugaris 15min sekmadienį tvirtino, kad dar nėra žinoma, ar jūreivis mirė nuo koronaviruso, ir ragino nedaryti per ankstyvų išvadų, kad laive – koronaviruso protrūkis.

G.Kubiliūtės/15min.lt nuort./Ar bus lemta V.Lygnugariui tapti garbės piliečiu, paaiškės šį ketvirtadienį per miesto tarybos posėdį.
G.Kubiliūtės/15min.lt nuort./Ar bus lemta V.Lygnugariui tapti garbės piliečiu, paaiškės šį ketvirtadienį per miesto tarybos posėdį.

„Tai nėra visiškai tiesa, pavadinti protrūkiu per anksti, vyksta patikrinimas ir pamatysime, ar buvo protrūkis. Vienas žmogus, deja, mirė, nėra aišku, ar nuo koronaviruso. Daug abejonių, ar koronavirusas. Gal nedarykime išvadų, dar anksti. Testai atliekami, dar nėra rezultatų“, – tvirtino V.Lygnugaris.

Jis sekmadienį taip pat nepatvirtino „Maritime Bulletin“ skelbtos informacijos, kad dar penki įgulos nariai serga koronavirusu ir yra ligoninėje.

„Penki žmonės yra tikrinami, ar pateks į ligoninę, ar ne, nežinia. Montevidėjuje ankstyvas rytas, nekelkime labai stipriai panikos, patikrinimas įvyks, tada bus aišku“, – sekmadienį sakė V.Lygnugaris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius