Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje pirmą kartą neįvykdyti įmonės su obligacijomis susiję įsipareigojimai

Kinijos saulės energetikos įrangos gamintoja „Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology“, nesugebėjusi laiku išmokėti palūkanų, paskelbė neįvykdžiusi su obligacijomis susijusių įsipareigojimų, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
Kinų drakonas
Kinų drakonas
Įmonė dar antradienį pranešė, kad dėl sunkumų pritraukiant finansavimą greičiausiai nesugebės išmokėti 89,8 mln. juanių (14,7 mln. JAV dolerių) obligacijų palūkanų.

Apie įsipareigojimų neįvykdymą įmonės atstovas oficialiai paskelbė penktadienį.

Tarptautinės reitingų agentūros „Moody‘s“ duomenimis, tai pirmasis užregistruotas su obligacijomis, kuriomis prekiaujama Kinijos teritorijoje, susijusių įsipareigojimų neįvykdymo atvejis.

Kinijos vyriausybė ir valstybiniai bankai dar neseniai paremdavo rizikingus skolininkus, kuriems teikdavo pagalbą arba pratęsdavo kredito linijas. Todėl dideles skolas turinčios įmonės galėdavo pigiai pritraukti lėšų.

Tai skatino investuotojus investuoti į Kinijos įmonių obligacijas, o tai savo ruožtu skatino šios obligacijų rinkos augimą, rašo leidinys.

2014 metų sausio pabaigoje apyvartoje Kinijoje buvusių įmonių obligacijų bendra suma sudarė 8,7 trln. juanių ir buvo 10 kartų didesnė nei 2007 metų pabaigoje.

„Bank of America“ analitikai mano, kad „Chaori Solar“ įsipareigojimų neįvykdymas Kinijai gali tapti „Bear Stearns“ momentu“, kuris privers investuotojus iš naujo įvertinti kredito riziką, kaip buvo nutikę po JAV „Bear Stearns“ žlugimo 2008 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius