Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos „Alibaba“ žengimas į biržą domina ir Lietuvos investuotojus

Pasaulio finansų žiniasklaidai vis garsiau kalbant apie artėjantį Kinijos elektroninės prekybos milžinės "Alibaba" žengimą į biržą, šiuo galimai didžiausiu JAV istorijoje akcijų siūlymu pradeda domėtis ir Lietuvos investuotojai, teigia finansų tarpininkai.
Kinijos rinka
Kinijos rinka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, kaip rašo „Verslo žinios“ lietuviams įsigyti akcijų pirminėje rinkoje lengva nebus – tarpininkai daugiausia siūlys šios įmonės akcijų pirkti jau po jos žengimo į biržą.

„Šiuo IPO (viešuoju akcijų siūlymu – BNS) domimasi jau vien dėlto, kad keli pastarieji pasaulinio atgarsio sulaukę akcijų siūlymai Jungtinėse Valstijose buvo sėkmingi – biržoje kaina susikotiruodavo didesnė nei ta, už kurią buvo platinamos akcijos. Ji nuosekliai kildavo ir vėliau. Nenustebčiau, jei norinčiųjų įsigyti akcijų būtų daugiau, nei jų siūloma, todėl paraiškas pateikę investuotojai tikriausiai gaus mažesnį kiekį nei pageidaujamas“, – sakė banko „Finasta“ finansų makleris Domas Klimavičius.

„Manau, vėliau labiau sukrus ir lietuviai. Bet jie pradės domėtis tuomet, kai jau bus aiškesnė siūlymo pradžios diena. O apie ją kol kas kalbama itin abstrakčiai. Kol kas žinoma tik tiek, kad tai turėtų prasidėti rugsėjį“, – sako DNB banko investavimo platformos „DNB Trade“ Prekybos skyriaus vadovas Martynas Kvašis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius