-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje ieškoma pigesnių atliekų vežėjų

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) birželio pabaigoje paskelbė Klaipėdos miesto komunalinių atliekų surinkimo ir išvežimo į Klaipėdos regiono sąvartyną paslaugų pirkimo atvirąjį konkursą.
Klaipėdoje ieškoma pigesnių atliekų vežėjų.
Klaipėdoje ieškoma pigesnių atliekų vežėjų. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Šiuo metu Klaipėdos mieste beveik du trečdalius rinkliavos mokesčio sudaro atliekų surinkimo ir transportavimo sąnaudos. Vežėjams už į regioninį  sąvartyną atvežtą atliekų toną  mokama po 144 litus (su PVM). Konkurso  sąlygose numatyta, kad vežimo kaina neturėtų viršyti 95 litų už toną, tai  būtų maždaug 35 procentais mažiau.

Iki šiol Klaipėdoje atliekų surinkėjai dirba pagal tiesioginėse derybose  sutartą įkainį, nes dėl nuo 2008 metų prasidėjusių teisminių ginčų Klaipėdos  mieste nepavyko įvykdyti konkurso jų parinkimui. 

„Pirmojo konkurso byla vis dar nebaigta, tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba mums leido vykdyti naują konkursą ir mes išnaudojame šią progą, siekdami  sumažinti paslaugų įkainius, kurie turi įtakos klaipėdiečių mokamai vietinei  rinkliavai“, – aiškino Tomas Mataitis, KRATC viešųjų pirkimų ir projektų  administravimo skyriaus viršininkas.

Jeigu konkursas įvyks sėkmingai, Klaipėda galės įgyvendinti ir surinkimo teritorijų perskirstymą. Vienas atliekų vežėjas aptarnaus konkrečią miesto dalį ir kiemuose nebestovės skirtingų firmų konteineriai. Taip bus taupomi vežimo kaštai ir sumažinamas šiukšliavežių eismas mieste.

Tarptautinio konkurso rezultatai turėtų paaiškėti rugpjūčio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius