-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdoje neteisėtai galėjo būti deginamos atliekos iš Airijos

Į uostamiesčio atliekų deginimo bendrovę „Fortum Klaipėda“ galėjo būti neteisėtai vežamos atliekos iš Airijos, pranešė savivaldybė. Pasak aplinkosaugininkų, „Fortum Klaipėda“ degino atliekas, nors pati įmonė tai neigia ir sako nutraukusi sutartį su atliekas gabenusia „Šatruva“.
„Fortum Klaipėda“ jėgainėje
„Fortum Klaipėda“ jėgainėje / „Fortum Klaipėda“ nuotr.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad į Lietuvą įvežant atliekas teigta, kad čia jos bus tik išrūšiuotos.

„Apie šiuos įtartinus veiksmus jau yra pranešta teisėsaugos pareigūnams. Šioje istorijoje dar esama daug neatsakytų klausimų, į kuriuos atsakymus ir turėtų pateikti teisėsauga“, – pranešime sakė meras Vytautas Grubliauskas.

Jo teigimu, savivaldybės prašymu Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas atliko tyrimą ir nustatė, kad iš „Vakarų krovos“ aikštelės buvo išgabenta 2,9 tūkst. tonų atliekų, kurios sudegintos „Fortum Klaipėdos“ jėgainėje. Atliekas įvežė įmonė „AV Investicija Plius“, o jas tiekė Airijos bendrovė „Foras Fuels“.

„Fortum Klaipėda“ pranešė nutraukusi sutartį su „Šatruva“, kuriai „AV Investicija Plius“ perdavė atliekas.

„Fortum Klaipėdos“ vadovas Juozas Doniela tikino, kad šios atliekos jėgainėje nebuvo deginamos, nes „Fortum“ laikosi įstatymų, kurie draudžia atliekų importą iš kitų šalių energijai gaminti arba šalinti sąvartyne. „Klaipėdiečiai gali būti ramūs – taršos rodikliams šis faktas neturėjo jokios reikšmės, o atliekos iš užsienio jėgainėje nėra deginamos“, – teigė Juozas Doniela.

Bendrovė teigia, kad bandymas deginti atliekas iš užsienio – pirmasis jėgainės, veikiančios Klaipėdoje nuo 2013 m., istorijoje. Per metus „Fortum Klaipėda“ sudegina apie 180 tūkstančių tonų Lietuvoje susidariusių atliekų ir apie 70 tūkstančių tonų biokuro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius