Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

 „Klaipėdos nafta“ atnaujino baltarusiško VGO krovą

Po bene dešimtmečio pertraukos AB „Klaipėdos nafta“ valdomame naftos terminale kraunamas naftos produktas iš Baltarusijos – vakuuminis gazolis (VGO). Bendrovė anksčiau yra krovusi palyginti nedideles šio naftos produkto partijas iš Baltarusijos, tačiau dabar talpyklose surinktas ir šiuo metu kraunamas standartinį rinkos dydį atitinkantis VGO krovinys.
Bendrovė „Klaipėdos nafta“ į naująjį rekuperatorių ir jo sistemą investavo per 6 mln. Lt.
Bendrovė „Klaipėdos nafta“ / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 KN Energies, AB

Bendrovės valdomame naftos produktų terminale iki šiol buvo kraunamas tik VGO iš Rusijos, tačiau šį rudenį atnaujinta baltarusiškos produkcijos krova – planuojama perkrauti 30 tūkst. tonų VGO. Tai yra standartinį rinkos dydį atitinkantis krovinio kiekis, kurį efektyvu gabenti tanklaiviu.

„Tam, kad priimtume VGO krovinį, turėjome paruošti visą technologinę grandinę nuo geležinkelio cisternų iki tanklaivio, atitinkamai parengti talpyklas. Bendrovės specialistai tai atliko per optimalų laiką, kas leidžia mums būti pranašiais rinkoje ne tik dėl modernių technologijų, bet ir lankstumo. Išplėtotas talpyklų parkas, tinkama grimzlė prie krantinių įgalina bendrovę paskirstyti krovinius esant įvairiems rinkos poreikiams“, – sako Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Bendrovė deda pastangas pritraukiat nuolatinį VGO krovinių iš Baltarusijos srautą.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius