-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova su „Lidl“: „Norfa“ darbuotojus išlaikys didžiausiais atlyginimais, „Maxima“ – nemokamais pietumis

Prekybos tinklas „Norfa“ tikina mokanti didžiausius atlyginimus rinkoje, didžiausią Lietuvos rinkos dalį atsiriekusi „Maxima“ pasakoja darbuotojus viliojanti įvairiais priedais, tarkime, nemokamu maitinimu, „Iki“ sako darbuotojus apdovanojanti už lojalumą. Taigi nė vienas Lietuvos prekybos tinklas nebijo grėsmingo konkurento „Lidl“, kuris žada įdarbinti tūkstantį darbuotojų ir dosniai atsilyginti už darbą.
Prekybos centro „Maxima“ kasininkės pasiruošusios priimti eurus
„Lidl“ nebijo: „Norfa“ darbuotojus išlaikys didžiausiais atlyginimais, „Maxima“ – nemokamais pietumis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vasarą atsidarysianti „Lidl“ Lietuvoje vien šiemet sukurs tūkstantį darbo vietų. „Norfoje“ šiuo metu dirba 3 tūkst., „Maximoje“ – 16 tūkst., „Iki“ – 7 tūkst., o „Rimi“ – apie 3,5 tūkst.

Natūralu, kad prekybos tinklai gali šiek tiek „nukraujuoti“ dėl „Lidl“ atėjimo, mat pastaroji žada didesnį nei vidutinį darbo užmokestį, tikina atsilyginsianti už kiekvieną viršvalandžio minutę.

Tačiau „Lidl“ pradėtos darbuotojų medžioklės kol kas prekybos tinklai sako nejaučiantys. Be to, kiekvienas turi savo būdą darbuotojams išlaikyti.

Didžiausi atlyginimai – „Norfoje“?

Visi prekybos tinklai tikina mokantys konkurencingą atlyginimą, tačiau, kadangi „Sodra“ nepateikia informacijos apie atskirų įmonių mokamas algas, patikrinti, tiesa tai, ar ne, galimybių nėra.

D.Ryliškio nuotr./Pirmoji „Norfa“ šiemet atidaryta Šeduvoje.
D.Ryliškio nuotr./Pirmoji „Norfa“ šiemet atidaryta Šeduvoje.

Štai „Norfa“, pavyzdžiui, tikina, kad pagrindinis būdas skatinti darbuotojų lojalumą – atlyginimas.

„Norfos mažmena“ tarp didžiųjų prekybininkų išlieka didžiausius atlyginimus darbuotojams mokanti bendrovė. „Norfa“ prekybos tinklas visada pasižymėjo ne tik žemomis kainomis, bet ir didžiausiu darbo užmokesčiu tarp didžiųjų prekybos tinklų“, – 15min sakė bendrovės atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Į klausimą, kiek vidutiniškai uždirba kasininkas-pardavėjas „Norfoje“, D.Ryliškis neatsakė, tik dar kartą pabrėžė, kad vidutinis darbo užmokestis yra didesnis nei siūlomas konkurentų.

„Kuo efektyviau dirbsi, tuo didesnis bus atlyginimas. Pavyzdžiui, kasininko atlyginimas priklauso nuo asmeninės apyvartos, aptarnautų klientų skaičiaus ir parduotuvės apyvartos. Pardavimai, o kartu ir alga, taip pat priklauso nuo aptarnavimo kokybės“, – sakė D.Ryliškis.

„Maxima“ atlyginimų fondą žada kelti 10 proc.

Tuo metu „Maxima“ šiemet žada didinti darbuotojams atlyginimus ir tikina, kad jų lojalumą skatina ir įvairūs papildomi priedai, tarkime, nemokamas maistas, transportas ir pan.

Užmokesčio fondas augs dešimtadaliu

„Atlyginimo fondą ketiname didinti maždaug 9–10 proc. Įmonei tai reiškia papildomus keliolika milijonų eurų, juos ketiname skirti siekdami išlaikyti savo darbuotojus ir pritraukti naujų. Vis dėlto atlygis anaiptol ne vienintelė darbuotojų motyvavimo priemonė, kurią taikome“, – 15min sakė įmonės atstovė Renata Saulytė.

„Maxima“ giriasi darbuotojams atlyginimą mokanti laiku, taip sąžiningai esą atsiskaito už viršvalandžius, šventines dienas. Darbuotojų lojalumą, R.Saulytės teigimu, taip pat didina tokie dalykai kaip nemokamas maitinimas, nemokamas transportas atokesnių padalinių darbuotojams, parama ir išmokos nelaimės šeimoje atvejais, mokymai neturintiems darbo patirties, karjeros galimybės, darbo arčiau namų galimybė, įmonės mokamos stipendijos gerai besimokantiems darbuotojų vaikams ir kt.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renata Saulytė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renata Saulytė

Dėl to vidutinė darbo trukmė „Maximoje“ yra 4,6 metų.

R.Saulytės teigimu, „Maxima“ yra pasiruošusi konkuruoti su „Lidl“ ir dėl darbuotojų.

„Jis jaučiamas tiek, kiek ir bet kokio kito didesnio ar mažesnio konkurento atėjimas. Kaip jau sakėme, esame visiškai pasirengę konkuruoti su „Lidl“, išlaikydami savo klientus, taip pat ir darbo rinkoje”, – sakė R.Saulytė.

„Maxima“ šiemet taip pat ketina samdyti darbuotojų – apie 400.

„Iki“ apdovanoja už ilgą darbą

„Mūsų įmonėje taikome įvairius lojalumo priedus parduotuvių darbuotojams, pvz., už įmonėje išdirbtus metus. Taip pat tradiciškai apdovanojame darbuotojus, kurie įmonėje dirba 10 metų ir daugiau“, – paklausta, kaip skatina darbuotojų lojalumą, sakė „Iki“ atstovė Berta Čaikauskaitė.

Ji pabrėžė, kad „Iki“ yra tinkama vieta kilti karjeros laiptais. Ji taip pat konkrečiai į klausimą, kiek vidutiniškai uždirba kasininkas-pardavėjas, neatsakė.

„Atlyginimai mūsų įmonėje yra periodiškai peržiūrimi ir koreguojami atsižvelgiant į rinkos situaciją, užimamas pareigas ar suteiktas atsakomybes. Kasininkų-pardavėjų atlyginimas priklauso nuo jų darbo kokybės, indėlio į parduotuvės sėkmę, taip pat jiems yra taikomi įvairūs lojalumo priedai“, – sakė B.Čaikauskaitė.

„Rimi“ atstovai į 15min klausimus neatsakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius