Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KTU atidaryta finansų ir rinkų laboratorija „Bloomberg Financial Markets Lab“

Antradienį Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakultete (KTU EVF) duris atverė pirmoji ir vienintelė Baltijos šalyse „Bloomberg“ finansų ir rinkų laboratorija „Bloomberg Financial Markets Lab“.
„Bloomberg“ laboratorija
„Bloomberg“ laboratorija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasaulyje pirmaujančios finansinės informacijos tiekėjos iš JAV „Bloomberg“ ir KTU bendradarbiavimas tęsiasi jau daugiau nei pusę metų – laboratorijos steigimo sutartis pasirašyta praėjusių metų gruodžio 14 dieną.

Šioje laboratorijoje KTU studentai turės prieigą prie informacinės platformos „Bloomberg Professional“, kurią naudoja daugiau nei 320 tūkst. verslo lyderių ir finansų profesionalų visame pasaulyje.

VIDEO: KTU atidaryta finansų ir rinkų laboratorija „Bloomberg Financial Markets Lab“

„Šios laboratorijos atidarymas – didelis Universiteto žingsnis priekin, siekiant studentams suteikti realios, praktinės patirties jų paskaitų metu. Šioje erdvėje jie galės pajusti kasdienį verslo ir finansų rinkų pulsą“, – sako KTU rektorius Petras Baršauskas.

Jam pritaria ir „Bloomberg“ atstovė Baltijos regionui Karina Collis.

„Studentai mokosi iš vadovėlių, tačiau knygos neatspindi kiekvieną valandą besikeičiančios finansų rinkos ir joje vykstančių procesų. Būtent šią spragą, pateikdamas duomenis tiesiogiai, užpildo „Bloomberg“ terminalas ir čia veikianti „Bloomberg Professional“ platforma. Tai yra tikroji finansų eksperto patirtis“, – pabrėžia ji.

KTU EVF dekanė Edita Gimžauskienė teigia, kad jau rudenį studentai susidurs su užduotimis, kurias privalės atlikti su šia platforma. 

„Beveik visose verslo ekonomikos bei finansų disciplinose, kuriose mokoma priimti sprendimus, bus atliekamos užduotys, paremtos šia platforma. Net ir inžinerinius mokslus kremtantis studentas privalo suvokti, kas darosi finansų rinkose, gebėti skaityti verslo spaudą“, – neabejoja dekanė. 

Pasak šį projektą kuravusio KTU EVF profesoriaus Andriaus Guzavičiaus, turint kompetentingus ir motyvuotus dėstytojus bei integravus laboratorijos teikiamą naudą į studijų programas, ši laboratorija neabejotinai padidins KTU mokslinių tyrimų kokybę.

„Ji bus naudinga ne tik socialinių mokslų, kaip ekonomikos, finansų, apskaitos, verslo, bet ir kitų sričių, kaip matematika, farmacija, energetika studentams“, – tvirtina A. Guzavičius.

KTU EVF Finansų katedros vedėjas Rytis Krušinskas pabrėžia šios laboratorijos naudą ir visai šalies ekonomikai.

„Naudojantis „Bloomberg“ platforma tiek studijų, tiek tyrimų vykdymui, kokybine prasme, naudą pajus ir verslo bei vyriausybinės organizacijos. Studentai, dirbę su šia platforma, bus įgiję šiuolaikiniams specialistams rinkoje reikalingų žinių, tuo tarpu mokslininkai aktualiems tyrimams gaus pasaulinio lygio informaciją, kuri viešuose informacijos šaltiniuose būna gan ribota ar sunkiai randama“,  – sako profesorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius