Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvalifikuoti suvirintojai gimsta akademijoje

Nors nedarbo lygis Lietuvoje labai lėtai, tačiau slenka žemyn, dalis įmonių jaučia darbuotojų stygių. Viena iš jų – metalo apdirbimo veiklą plėtojanti, viena iš sparčiausiai augančių mūsų šalies įmonių UAB „Arginta“, kuri trūkstamos srities darbuotojus apmoko savo įkurtoje suvirintojų mokymo akademijoje.
Suvirintojas
Suvirintojas / UAB „Arginta“ nuotr.

Pasak įmonės gamybos vadovo Stanislovo Keževičiaus, į gegužės mėnesį pradėjusią veikti akademiją kviečiami visi norintys ir siejantys savo ateitį su metalo apdirbimu ir gamybine įmone.

„Mūsų patirtis rodo, kad išmokti suvirintojo amato užtrunka nuo mėnesio iki pusmečio. Viskas priklauso nuo turimo žinių ir įgūdžių bagažo ir, žinoma, noro išmokti. Vienas darbo nerandantis jaunuolis į mūsų akademiją užklydo po šešerių Olandijoje praleistų metų, kur dirbo barmenu. Jis pranoko lūkesčius – per daugiau nei mėnesį jis tapo kvalifikuotu suvirintoju. Žmonių talentai atsiskleidžia netikėtai“, – teigia S.Keževičius.

Nuo gegužės mėnesio suvirinimo mokymų akademiją baigė ir įmonėje toliau dirba apie 20 darbuotojų. Visi jie gavo kvalifikacijos patvirtinimo pažymėjimus, kurie galioja visoje Lietuvoje. Vėliau dirbdamas suvirintojas turi išsilaikyti egzaminus ir gauti europinį kvalifikacijos sertifikatą, kuris galioja visoje Europoje.

„Suvirintojo darbas dažniausiai tik viena iš karjeros stotelių mūsų įmonėje. Vėliau dalis darbuotojų, papildomai semdamiesi žinių kolegijoje ar universitete ir kaupdami patirtį pas mus, tampa technologais ar projektų vadovais“, – apie ateities karjeros galimybes pasakojo S.Keževičius.

UAB „Arginta“ suvirintojų mokymo akademijoje užsiėmimai vyksta pagal iš anksto suderintą grafiką. Patyrę įmonės specialistai atlieka  teorinės dalies  mokymus, taip pat moko ir organizuoja gamybinėse patalpose vykstančius praktinius užsiėmimus.


 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius