-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lazerių gamintoja „Ekspla“ šiemet planuoja apyvartos šuolį

Lietuvos lazerių gamintoja „Ekspla“, įgyvendinanti keletą didelių projektų, tarp kurių yra ir saistomų konfidencialumo susitarimų, šiemet planuoja 28 proc. apyvartos šuolį iki 17,4 mln. eurų. „Verslo žinios“ rašo, kad įmonės pajamas augina sėkmingai diversifikuotos rinkos.
Eksplos lazeriai
Eksplos lazeriai / Eksplos nuotr.

Bendrovės „Ekspla“ generalinis direktorius Kęstutis Jasiūnas, sakė, kad 2013 ir 2014 metus Europoje vadina labai sausais – vienas ES programavimo laikotarpis baigėsi, kitas neprasidėjo, o mokslo laboratorijos paprastai investuoja iš struktūrinių fondų lėšų. Todėl „Eksplos“ pardavimai ES, kurie 2010-2011 metais siekė apie 50 proc., pastaraisiais metais susitraukė iki maždaug 20 procentų.

„Ekspla“ su amerikiečių bendrove „National Energetics“ laimėjo konkursą už daugiau nei 40 mln. JAVdolerių pagaminti ir įdiegti ypač didelio intensyvumo lazerių sistemą. Projektas bus baigtas 2017 metais. Kitam projektui „Ekspla“ ir „Šviesos konversija“ kuria lazerių sistemą, kuri generuos kelių atosekundžių (sekundės dalių) trukmės impulsus. Tai padės mokslininkams stebėti elektronų judėjimą atomuose ir molekulėse. Projektas bus baigtas 2016 metais. Įmonė taip pat dirba su JAV Hjustono universitetu siekdama pritaikyti lazerį gerklų vėžiui gydyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius