Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 28 /11:45

Lenkams parduodamo „Pigu.lt“ savininkas Tadas Karosas: tai bus Baltijos šalių „amazon‘as“

Didžiausios elektroninės prekybos bendrovės „Pigu.lt“ savininkas Tadas Karosas, komentuodamas bendrovės kontrolinio akcijų paketo pardavimą Lenkijos privataus kapitalo investicijų bendovei „MCI“ priklausančiam fondui, neslepia pasididžiavimo ir teigia, kad tai tikriausiai yra didžiausia investicija Baltijos šalyse elektroninės prekybos verslo istorijoje. Anot T.Karoso, „Pigu.lt“ po šios investicijos taps itin reikšmingu žaidėju Baltijos šalyse.
Tadas Karosas
Tadas Karosas / Luko Balandžio nuotr.

Sandorio kaina neskelbiama

Lenkijos privataus kapitalo investicijų bendovei „MCI“ priklausantis fondas įsigijo kontrolinį didžiausios e. prekybos žaidėjos Baltijos šalyse „Pigu.lt“ akcijų paketą. MCI yra viena didžiausių privataus kapitalo investicinių bendrovių Lenkijoje, jos turto vertė sudaro apie 260 mln. Eur.

Nei parduotų akcijų skaičius, nei kaina neatskleidžiama. 90 proc. „Pigu.lt“ įmonės akcijų per susijusias įmones ir asmenis priklauso Tadui ir Donatui Karosams. 10 proc. – įmonės generaliniam direktoriui Dainiui Liuliui.

Šiuo metu Pietų Afrikoje gyvenantis verslininkas T.Karosas teigia, jog šiuo dideliu sandoriu vainikuojamas ilgas darbas ir sudėtingas investicinis procesas.

pigu.lt iliustr./Dainius Liulys
pigu.lt iliustr./Dainius Liulys

„Pigu.lt“ sėkmė yra didelis ir džiugus pasiekimas, nes pritraukti užsienio investuotojus yra didžiausias įvertinimas verslui ir jį vystančiai komandai, visiems žmonėms, kurie susiję, kartu dirbo, tai taip pat pasitikėjimas ir dabartiniais akcininkais. Net nežinau, kaip išreikšti tą džiugesį santūria lietuvių kalba, gal tinka žodis „nerealiai“, o gal garsiai – valio, valio, valio. Panašu, kad tai yra didžiausia investicija Baltijos šalyse elektroninės prekybos verslo istorijoje“, – rašo T.Karosas specialiai 15min.lt skirtame komentare.

Nors „Pigu.lt“ buvo ir yra Nr. 1 Pabaltijyje, t.y. turėjo amazon.com lygmens kainas ir aukščiausios kokybės aptarnavimą, tačiau dabar su „MCI“ pagalba tai tikrai bus Baltijos šalių amazon‘as.

T.Karosas didžiausius nuopelnus 7 metus vystant „Pigu.lt“ projektą skiria savo broliui Donatrui Karosui ir „Pigu.lt“ gerenaliniam direktoriui Dainiui Liuliui.

„Džiugu, kad tokia didelė, garbinga ir patyrusi kompanija kaip MCI įvertino ir, kad tie Lenkijos žmonės tokie ryžtingi – rado drąsos investuoti ten, kur man investuoti noro ir drąsos nebeužtenka“, – teigia T.Karosas.

Anot „Pigu.lt“ savininko, renkantis investuotoją ieškota kompanijos, kurios investicija būtų ne tik pinigai.

„Mums svarbiausia buvo, kad tai būtų kompanija, kuri savo žiniomis, patirtimis, kontaktais, žodžiu, visu kuo, galėtų padėti vystyti šį sudėtingą ir labai konkurencingą verslą. Į tai koncentravomės ir mums pavyko. „MCI“ pasirinkome, nes tai kompanija, kuri turi ilgametę patirtį, ji buvo ir yra investavusi į daugelį garsių elektroninės prekybos vardų, vysto projektus įvairiose pasaulio šalyse. Mums svarbu, kad jie aktyviai dalyvauja įmonių, į kurias investuoja, valdymo ir veiklos procesuose.

Nors „Pigu.lt“ buvo ir yra Nr. 1 Pabaltijyje, t.y. turėjo amazon.com lygmens kainas ir aukščiausios kokybės aptarnavimą, tačiau dabar su „MCI“ pagalba tai tikrai bus Baltijos šalių amazon‘as.

123rf.com/Internetinė prekyba
123rf.com/Internetinė prekyba

Tikiuosi, kad visi jau artimiausiu metu pajus teigiamų pokyčių – gaus geriausią kainos ir kokybės santykį. Manau, kad tokie investuotojai kaip „MCI“ gali padaryti esminius pokyčius Baltijos šalių elektroninės prekybos verslo srityje. Paprastai tariant, norėdami lygiuotis į „Pigu.lt“ visi turės susiveržti diržus, nuleisti kelnes ir prekiauti pigiau, o visiems nuo to bus geriau“, – teigia T.Karosas.

Du keliai – plėstis arba užimti naujas nišas

Ekspertai teigia, kad į Lenkijos privataus kapitalo glėbį patekusiai elektroninės prekybos bendrovei „Pigu.lt“ plačiau atsiveria du keliai: plėstis į kitas rinkas arba užimti naujas nišas Baltijos šalyse.

Pigu.lt“ investuotojas reikšmingas tuo, kad atsineša ne tik pinigų, bet ir milžinišką patirtį. Lietuvai tai ženklas, kad išlipome iš smėlio dėžės ir patekome į aukščiausiąją lygą.

Specialistai pabrėžia, kad šis sandoris pasirašytas pačiu laiku, kaip tik keičiantis rinkai, o nauji investuotojai, tikėtina, į aukštesnį lygį kilstelės visą elektroninės komercijos rinką, rašo „Verslo žinios“.

„Po kelerių metų rinka gali būti pasikeitusi, nes vis arčiau Lietuvos tokie didieji pasaulio rinkos dalyviai kaip amazon.com, su kuriais konkuruoti tenka jau dabar“, – apie tai, kad šį sandorį galima vadinti sėkmės istorija, dienraščiui sakė bendrovės „Skaitmeninis pasaulis“ vadovas Vytautas Sakalas.

„Pigu.lt“ investuotojas reikšmingas tuo, kad atsineša ne tik pinigų, bet ir milžinišką patirtį. Lietuvai tai ženklas, kad išlipome iš smėlio dėžės ir patekome į aukščiausiąją lygą“, – pažymi Elektroninės komercijos asociacijos valdybos pirmininkas elektroninės komercijos konsultantas Vytautas Vorobjovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius