-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvius pakerėję „Revolut“ mokėjimo kortelių kūrėjai jau žengia į Vilnių

Daugelyje pasaulio šalių nemokamą pinigų išgryninimą ir nemokamas mokėjimo korteles siūlantis britų startuolis „Revolut“ po „Brexit“ savo žvilgsnį kreipia į Lietuvą. Ketvirtadienį į Vilnių atvykę startuolio atstovai su Lietuvos banku pasirašė bendradarbiavimo memorandumą dėl dalies savo operacijų iškėlimo į mūsų šalį. Maža to, startuolis šiemet žada kreiptis į Lietuvos banką dėl bankininkystės licencijos suteikimo.
Ketinimų plėtoti veiklą mūsų šalyje memorandumą pasirašė britų startuolio „Revolut“ prezidentas Nikolajus Storonskis bei Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas
Ketinimų plėtoti veiklą mūsų šalyje memorandumą pasirašė britų startuolio „Revolut“ prezidentas Nikolajus Storonskis bei Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiuo metu bent dalies savo veiklos perkėlimu iš Didžiosios Britanijos į kitas Europos šalis domisi nemažai britų finansinių paslaugų įmonių. To priežastis – birželio pabaigoje įvykęs referendumas šioje šalyje, kurioje narystei ES rinkėjai tarė „ne“.

Ketvirtadienį startuolių erdvėje „Rise Vilnius“ ketinimų plėtoti veiklą mūsų šalyje memorandumą pasirašė britų startuolio „Revolut“ prezidentas Nikolajus Storonskis bei Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

„Revolut“ operacijų atkėlimas į Lietuvą mūsų šalyje galėtų ateityje sukurti apie 80 darbo vietų.

„Esame patenkinti, kad jie susidomėjo Lietuvos jurisdikcija kaip vieta, iš kur nori vykdyti veiklą“, – sakė M.Jurgilas.

N.Storonskis tvirtino, kad veikla Lietuvoje jiems reikš geresnę prieigą prie Europos rinkų, be to, šalis patraukė geru IT specialistų išsilavinimo lygiu. Jo teigimu, dalies „Revolut“ operacijų atkėlimas į Lietuvą mūsų šalyje galėtų ateityje sukurti apie 80 darbo vietų. Tiesa, N.Storonskis pridūrė, kad viskas priklauso nuo to, kaip seksis verslas.

„Kai mes nusprendžiame, darome viską greitai. Per tris keturis mėnesius jau turėtų dirbti dvidešimt trisdešimt žmonių“, – paklaustas apie veiklos pradžią kalbėjo „Revolut“ prezidentas ir vienas iš įkūrėjų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ketinimų plėtoti veiklą mūsų šalyje memorandumą pasirašė britų startuolio „Revolut“ prezidentas Nikolajus Storonskis bei Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ketinimų plėtoti veiklą mūsų šalyje memorandumą pasirašė britų startuolio „Revolut“ prezidentas Nikolajus Storonskis bei Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas

Be dalies savo operacijų vykdymo Lietuvoje, „Revolut“ prezidentas pareiškė, kad šiemet kreipsis į Lietuvos banką dėl bankininkystės licencijos suteikimo.

Lietuvos banko atstovas paminėjo, kad kol kas jokio prašymo dėl šios licencijos suteikimo iš „Revolut“ pusės institucija dar negavusi. Tiesa, M.Jurgilas patikino, kad svarstymas dėl licencijos suteikimo gali užtrukti iki pusės metų.

„Finansinių technologijų įmonės kuria aukštos pridėtinės vertės darbo vietas ir tai yra mūsų visos valstybės interesas“, – apie „Revolut“ atėjimo svarbą kalbėjo M.Jurgilas ir pridūrė, kad finansinių technologijų srityje šalies mažumas yra privalumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius