Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje atidarytas pirmasis daiktų saugojimo centras – paslaugą įpirks ir studentai

„Daiktams.lt“ atidarė pirmąjį daiktų saugojimo centrą Lietuvoje. Jo direktorius Justinas Murauskas 15min.lt pasakojo, kad daiktų saugojimo kaina bus prieinama ir studentams, o didžiausioje saugykloje bendrovė sutalpins tiek daiktų, kiek telpa name su dviem miegamaisiais.
Lietuvoje atidarytas pirmasis daiktų saugojimo centras – paslaugą įpirks ir studentai
Lietuvoje atidarytas pirmasis daiktų saugojimo centras – paslaugą įpirks ir studentai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniuje, Savanorių prospekte, ketvirtadienį atidarytas pirmasis daiktų saugojimo centras Lietuvoje. Iš viso saugyklos užims 6 tūkst. kvadratinių metrų, planuojama įrengti 1100 daiktų saugojimo patalpų. Projektą finansuos bendrovė „Plasta“ – bendra investicija į centrą sieks 1,5 mln. eurų.

„Daiktams.lt“ direktorius J.Murauskas 15min.lt pasakojo, kad šiuo metu nėra galimybės išsinuomoti nedidelių patalpų, kurios būtų gerai apšviestos, švarios, šildomos, į kurias galima būtų patekti bet kada, kurios būtų gerai saugojamos, turtas apdraustas, būtų patogios išsikrovimo galimybės.

Todėl jis sugalvojo rinkai pasiūlyti daiktų saugojimo savitarnos paslaugą (angl. self storage), kuri pasaulyje jau teikiama daugiau nei šimtmetį. Tokius centrus jau turi estai, latviai, lenkai.

Didžiausia „Daiktams.lt“ siūloma patalpa užims 12 kvadratinių metrų. Pasak J.Murausko, į ją galima sutalpinti namo su dviem miegamaisiais kambariais daiktus.

Gali saugoti ir kelerius metus

Didžiausia „Daiktams.lt“ siūloma patalpa užims 12 kvadratinių metrų. Pasak J.Murausko, į ją galima sutalpinti namo su dviem miegamaisiais kambariais daiktus.

„Esame atviri visiems dideliems klientų poreikiams, galime įvertinti planuojamus daiktus ir patarti, kaip ergonomiškai juos saugoti, taupant erdvę ir pinigus“, – pasakojo J.Murauskas.

Tiesa, ne viską patalpose galima bus saugoti – bendrovė nepriims lakių chemikalų, greitai gendančių, degių produktų.

„Su kiekvienu klientu aptariame tai prieš pasirašydami sutartį“, – pasakojo jis.

Paklaustas, kam aktuali yra tokia paslauga, J.Murauskas svarstė, kad ja naudotis turėtų ambasadoriai, ilgesniam laikui atvykstantys užsienio svečiai, taip pat į užsienį laikinai dirbti ar studijuoti vykstantis lietuviai.

Įprastai žmonės tokiose saugyklose daiktus saugo nuo mėnesio iki kelerių metų, vidutiniškai – 8 mėnesius.

„Taip pat šis centras išspręs ir smulkaus verslo problemas, nes pas mus bus galima greitai išsinuomoti nedidelio dydžio patalpas, keisti jų dydį, be to, teiksime ir papildomas paslaugas verslui – ypač orientuosimės į elektronines paslaugas teikiančias įmones, kurioms svarbus sandėliavimas, prekių pristatymas, parodymo klientui galimybė jaukiose, saugiose patalpose, su patogiu parkavimu“, – pasakojo J.Murauskas.

Įprastai žmonės tokiose saugyklose daiktus saugo nuo mėnesio iki kelerių metų, vidutiniškai – 8 mėnesius.

Įpirks ir studentai

Paslauga bus prieinama ir, pavyzdžiui, laikinai į užsienį studijuoti išvykstantiems jaunuoliams.

„Kalbant apie „Erasmus“ studentą, kuris norėtų sandėliuoti standartinę sofą, jam tiktų mažiausia – 1 kvadratinio metro ir beveik trijų kubinių metrų – patalpa, kurios nuoma mėnesiui kainuoja 16 eurų“, – pasakojo jis.

Pasak jo, nuomojantis didesnę saugyklą, kvadratinio metro kaina bus mažesnė.

„Kainos kinta atsižvelgiant į saugojimo patalpos plotą – kuo patalpos plotas didesnis, tuo santykinai žemesnė nuomojamos patalpos kvadratinio metro kaina. Kaina nepriklauso nei nuo saugomų daiktų, nei nuo jų kiekio“, – pasakojo J.Murauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius