Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“ sutinka padidinti nuolaidą „Orlen Lietuvai“

Bendrovę „Orlen Lietuva“ sudėtingoje situacijoje gelbėtų papildomos naftos perdirbimo galimybės. AB „Lietuvos geležinkeliai“ žiniomis, naujas klientas Mažeikių bendrovei yra pateikęs siūlymą dėl naftos perdirbimo. Jei „Orlen Lietuva“ su nauju klientu pasirašytų sutartį ir ją įgyvendintų, „Lietuvos geležinkeliai“ savo ruožtu sutiktų metams padidinti Mažeikių bendrovei siūlytą ir jos atmestą 12,9 proc. nuolaidą tarifui iki 16,4 proc. Taip pat būtų svarstoma galimybė atsiimti Vilniaus apygardos teismui pateiktą ieškinį dėl 9 mln. litų nepriemokos.
2013 m. „ORLEN Lietuva Classic Rally“ akimirka
ORLEN Lietuva / (Algirdo Venskaus nuotr.)

„Suprantame, kad mūsų indėlis gerinant „Orlen Lietuva“ būklę negali būti esminis. Tačiau savo galimybių ribose sutinkame prisidėti prie Mažeikių bendrovės veiklos išsaugojimo“, – teigia „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Stasys Dailydka.

Pasak S.Dailydkos, „Lietuvos geležinkelių“ siūloma nuolaida galiotų iki kitų metų liepos mėnesio, bet tik tuo atveju, jei naujo kliento perdirbamos naftos apimtys būtų reikšmingos.

„Esame įsitikinę, kad ne mažesnė logistikos paslaugų kaina, o papildomos naftos perdirbimo galimybės gali gelbėti sunkioje situacijoje esančią „Orlen Lietuva“ bendrovę. Jei mūsų pasiūlymas būtų įgyvendintas, svarstytume galimybę atsiimti praėjusią savaitę pateiktą ieškinį, dėl kurio šiuo metu yra areštuotas „Orlen Lietuva“ turtas“ – sako S. Dailydka.

„Orlen Lietuvai“ taikomų tarifų sumažinimas 16,4 proc., Mažeikių bendrovei sudarytų papildomų nuolaidų už maždaug 35 mln. litų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius