Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos gydytojų sąjunga rūpinasi savo narių kvalifikacija

LR Sveikatos apsaugos ministerija dėl sumažinto finansavimo neturi galimybių skirti pakankamai lėšų gydytojų kvalifikacijai kelti. Todėl Lietuvos gydytojų sąjunga (LGS), įpareigota savo statuto, ėmėsi LGS narių kvalifikacijos kėlimo, įgyvendindama projektą „Visos Lietuvos gydytojų profesiniai mokymai“ (VP1–1.1–SADM–06–K–01–122) pagal Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) „Žmogiškųjų išteklių tobulinimo viešajame sektoriuje“ priemonę. Mokymus veda Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (buvusio Kauno medicinos universiteto) ir Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto dėstytojai. Greta profesinių mokymų projekto dalyviai 2010 m. gruodžio 10 d. išklausys ir seminarą tema „Lyčių lygios galimybės ir diskriminavimo sistema“.
LGS mokymai_1
LGS mokymai_1

Lyčių lygybė – viena svarbiausių ES vertybių ir demokratinės visuomenės pagrindas. Moterų ir vyrų lygybė taip pat yra pagrindinė būtina sąlyga ES ekonomikos augimo, užimtumo ir socialinės sanglaudos tikslams pasiekti, todėl svarbi kiekvienos ES šalies–narės nuosekli lyčių lygybės politika, apimanti įvairias sritis. Mūsų šalyje lyčių lygybės politika pradėta vykdyti praėjusiame dešimtmetyje, moterų ir vyrų lygios teisės yra ginamos įstatymų. Tačiau, kad teisės aktų nustatytos gairės būtų išlaikytos įvairiose srityse, būtina su jų esme supažindinti kuo platesnį žmonių ratą. Sveikatos apsauga – kaip tik ta sritis, kurioje vyksta nuolatinis moterų ir vyrų komandinis darbas, bendraujama su abiejų lyčių pacientais. Nediskriminacinis požiūris visais aspektais čia labai svarbus, nes nuo jo dažnai priklauso žmonių sveikata ir gyvybė.

Projekto dalyviams seminarą ves Lygių galimybių plėtros centro projektų vadovė dr. Margarita Jankauskaitė. Ji supažindins su ES lygių galimybių politikos gairių prioritetinėmis sritimis, išskirdama diskriminavimo formas, supažindins su LR Lygių galimybių įstatymu, lygių galimybių principo įgyvendinimu sveikatos priežiūros sektoriuje.

„Mūsų organizacijos nariai, net jei licencija atnaujinta visai neseniai, turėtų būti suinteresuoti gauti tiek nemokamus universitetinius kursus pagal savo specialybę, tiek kitų sričių kompetencijų ugdymo, nes nei kitąmet, nei vėliau gali visiškai nebūti finansų medikams tobulinti ne tik ministerijos, bet ir gydymo įstaigų ir pačių medikų „kišenėse“, – įsitikinęs LGS prezidentas prof. Liutauras Labanauskas. – Kviečiame kolegas nesnausti – pasinaudoti galimybe ir surinkti visas reikalingas tobulinimosi valandas jau dabar“. LGS vadovas džiaugiasi, kad organizacijos filialai regionuose stengiasi organizuoti transportą vykti į mokymų vietas. „Į mokymus aktyviai kviečiame pensinio amžiaus kolegas, kuriems ypač sunku vykti į ilgalaikius tobulinimosi kursus ar stažuotes kituose miestuose“, – atkreipia dėmesį prof. L. Labanauskas.

Numatoma, kad kiekvienas LGS narys, dalyvaujantis projekte, išklausys nuo 36 val. iki 72 val. specialybės tobulinimo kursų. Vieno kurso ciklas užima 36 akademines tobulinimosi valandas. Tikimasi, kad įgyvendinus projektą išaugs projekto dalyvių kvalifikacija ir kompetencija, pagerės pacientų aptarnavimo bei gydymo kokybė.

9,5 mln. Lt vertės projektas pradėtas įgyvendinti nuo 2009 m. rugpjūčio 12 d. Šiais metais buvo organizuota 80 grupių įvairių mokymų skirtingomis temomis: chirurgijos, oftalmologijos, akušerijos–ginekologijos, vaikų ligų ir t.t. Mokymuose tobulinosi 5500 LGS narių iš visos Lietuvos. Šalies gydytojus vienijančios organizacijos narių profesinės kvalifikacijos tobulinimą 85 proc. finansuoja Europos socialinis fondas ir Lietuvos valstybė. 15 proc. lėšų, reikalingų projektui įgyvendinti, įsipareigojo skirti LGS. Šios lėšos yra sukauptos iš gydytojų, priklausančių LGS, nario mokesčio. Projekto įgyvendinimo laikotarpis – 2 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius