Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos prekybos tinklai prekių kainas nurodo litais ir eurais

„Maxima“ klientai jau gali pirkinių čekiuose kainas matyti ir eurais. Ruošiantis euro įvedimui Lietuvoje, tinklo parduotuvėse jau atspausdinta ir pakeista daugiau nei du šimtai tūkstančių pirmųjų etikečių, kuriose kainos nurodomos ir litais, ir eurais. Visas kainų etiketes planuojama pakeisti iki šių metų rugpjūčio vidurio. Jau kurį laiką „Maxima“ prekybos tinklo pirkėjai galutinę savo krepšelio vertę eurais gali matyti ir pirkimo čekiuose.
Čekis, kuriame prekių kainos nurodytos litais ir eurais
Čekis, kuriame prekių kainos nurodytos litais ir eurais

„Pasiruošimas euro įvedimui mūsų prekybos tinkle vyksta sklandžiai ir laikantis plano. Darbui su nauja valiuta apmokome savo darbuotojus, išbandėme IT sistemas, jau pakeitėme ir dalį kainų etikečių. Investuojame ir dedame daug pastangų, kad perėjimas prie naujos valiutos būtų sklandus, o pirkėjams pateikiama informacija apie skaidriai perskaičiuotas kainas būtų aiški ir suprantama“, – sako „Maxima LT“, UAB Generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

Visose tinklo parduotuvėse jau pakeista daugiau nei 200 tūkst. prekių kainų etikečių. Įvertinus darbų mąstą ir siekiant palengvinti darbą tinklo darbuotojams, kainų etiketės keičiamos etapais, pirmiausiai pakeičiant etiketes tų prekių, kurioms taikomos nuolaidos. Priklausomai nuo parduotuvės dydžio ir joje siūlomo prekių asortimento vienoje parduotuvėje bus pakeista nuo kelių tūkstančių iki kelių dešimčių tūkstančių kainų etikečių. Skaičiuojama, kad iš viso per tris etikečių keitimo etapus tinklo parduotuvėse bus pakeista apie 15 mln. etikečių, o bendrovės investicijos vien tik į kainų etikečių keitimą sieks daugiau nei 200 tūkst. litų.

Visas kainų etiketes kainą nurodant litais ir eurais, planuojama pakeisti iki šių metų rugpjūčio vidurio. Kainos eurais ir litais, pirmiau nurodant eurą, „Maxima“ kainų etiketėse atsiras iškart po euro įvedimo ir bus nurodomos dar pusę metų, kol jas pakeis kainos tik eurais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius