-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos ryto“ akcijomis domisi „Delfi“ savininkas estas Hansas Luikas

„Snoro“ bankroto administratorius Neilas Cooperis pranešė, kad jau dabar yra keli investuotojai, išreiškę susidomėjimą dalies „Lietuvos ryto“ akcijų pirkimu. Portalo eVersus šaltiniai teigia, kad kol kas parduodamu akcijų paketu labiausiai domisi rinkoje jau esančios tiek su žiniasklaida, tiek su politika susijusios grupės.
Spauda
Spauda / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašo portalas Eversus.lt, kol kas tarp N.Cooperio minimų „anksčiau atsiųstų pasiūlymų bei kitų potencialių investuotojų“, nėra Lietuvos žiniasklaidos rinkai naujų vardų.

Dar prieš N.Cooperiui paskelbiant apie aktyvų „Lietuvos ryto“ akcijų paketo pardavimą, jis, eVersus šaltinių teigimu, svečiuose buvo sulaukęs Estijos bendrovės „Ekspress Group“ pagrindinio akcininko Hanso Luiko, kuris, dar prieš įsigyjant „Delfi“, susitikimuose su investuotojais ne vieną kartą yra kartojęs, kad norėtų įsigyti „Lietuvos rytą“. Tokį savo norą Luikas tuomet argumentavo tuo, kad didžiausia žiniasklaidos grupe nori būti ne tik Estijoje, bet ir Lietuvoje.

Žinomas Lietuvoje verslininkas Benas Gudelis neoficialioje aplinkoje, girdint nemažai žmonių, yra sakęs, kad jis taip pat pretenduoja į parduodamas „Lietuvos ryto“ akcijas. Tačiau dabar eVersus apie tai paklaustas, jau švelnina savo poziciją ir teigia, kad „svarstys šį klausimą, nes taip daro su visais rinkoje esamais pasiūlymais“.

Parduodamos „Lietuvos ryto“ akcijos priklauso bankrutavusio „Snoro“ grupės įmonei „Snoras Media“. Ji buvo įsteigta 2009 metais, kuriais vėliau ir buvo pasirašyta „Lietuvos ryto“ 34% akcijų įsigijimo sutartis. Sandoris visiškai buvo užbaigtas 2010 metų sausio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius