-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lloyds“ dėl „Brexit“ gali įsteigti įmonę Vokietijoje arba Nyderlanduose

„Lloyds Banking Group“ ketina įsteigti dukterinę įmonę Vokietijoje arba Nyderlanduose, jeigu pagal Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) – vadinamojo „Brexit“ – sąlygas šalis neišsaugos priėjimo prie Europos bendrosios rinkos, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“, cituojantis informuotus šaltinius.
„Lloyds“ bankas
„Lloyds“ bankas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Didžiosios Britanijos bankas planus yra parengęs įvairiems „Brexit“ scenarijams.

Šiuo metu „Lloyds“ vienintelis iš didžiųjų Didžiosios Britanijos bankų neturi dukterinių įmonių kitose ES šalyse, nes didžioji jo verslo dalis sutelkta Didžiosios Britanijos rinkoje. Dukterinė įmonė vienoje iš ES šalių bus įsteigta visų pirma dėl priėjimo prie Europos mokėjimo sistemos galimybės.

Vokietijoje ir Nyderlanduose bankas turi ne itin daug mažmeninių klientų, bet jau turi filialus: Frankfurte įsikūręs interneto bankas, kurio klientų indėlių suma siekia 12 mlrd. svarų (14,1 mlrd. Eur), o Amsterdame veikia hipotekos filialas, kurio išduotų paskolų vertė sudaro apie 8 mlrd. svarų.

Kiek anksčiau šį mėnesį keli Japonijos bankai Didžiosios Britanijos vyriausybę įspėjo, kad per šešis mėnesius perkels savo padalinius iš Londono į kitus ES finansų centrus, jeigu dėl būsimų Didžiosios Britanijos ir kitų Europos šalių santykių ir toliau nebus aiškumo.

Praėjusią savaitę seniausia pasaulyje draudimo rinka „Lloyd's of London“, rengdamasi „Brexit“, pirmoji iš pirmaujančių Didžiosios Britanijos finansų įstaigų nustatė bendrą kai kurių savo operacijų perkėlimo į ES šalis tvarkaraštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius