-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso nelaimėjusi „City Service“ skundžia konkursą

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje „City Service“ pranešė skundžianti Kalėjimo departamento (KD) prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos sprendimą pašalinti bendrovę iš Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso. 45 milijonais litų pigiau už kitus dalyvius perkeldinti kalėjimą siūliusi bendrovė iš konkurso buvo pašalinta dėl to, kad komisijai neįtiko pateikta „Excel“ skaičiuoklės forma. Bendrovė taip pat kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), prašydama ištirti galimas korupcijos apraiškas konkurso komisijoje.
Lukiškių tardymo izoliatorius – kalėjimas
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Lukiškių tardymo izoliatoriaus – kalėjimo iškeldinimo iš Vilniaus centro projektas yra tikriausiai sudėtingiausias tokio tipo projektas Lietuvos istorijoje. Deja, šiandien mes matome, kad šis projektas tampa vis neskaidresnis, jis apipinamas prieštaringais veiksmais. Konkurso komisija mūsų pateiktą geriausios kainos pasiūlymą pašalino dėl absurdiško argumento – neįtikusios „Excel“ skaičiuoklės formos... Mes esame faktiniai konkurso laimėtojai ir sieksime, kad būtume grąžinti į derybinį procesą. Taip pat, siekdami išsklaidyti abejones, jog už mūsų pašalinimo priežasčių iš tiesų slepiasi korupcija, kreipiamės į STT“, – pabrėžė „City Service“ vykdomasis direktorius Edvinas Paulauskas.

Praėjusią savaitę paskelbdamas apie Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso eigą, KD nurodė, kad dviejų konkurso dalyvių kainos buvo per didelės, o trečiojo dalyvio – „City Service“ ir „Realco statybos“ konsorciumo – finansinis modelis neįtiko.

„Už formuluotės „finansinis veiklos modelis“ slepiasi ne kokia nors sudėtinga verslo ar finansavimo schema, o elementari „Excel“ skaičiuoklė. Pradiniuose konkurso reikalavimuose nebuvo iškeltos sąlygos, kad visi verslo plano apskaičiavimai būtų susieti automatiniais skaičiavimais – konkurso dalyviams buvo pasakyta, kad jie gali pateikti savo sukurtas skaičiuokles. Tačiau vėlesniuose etapuose pajutome komisijos mėginimus keisti ankstesnius išaiškinimus ir tikslinti sąlygas. Tuomet paprašėme pateikti konkretų skaičiuoklės pavyzdį, kuriuo turėtų naudotis visi konkurso dalyviai, kad būtų įmanoma objektyviai vertinti jų planus. Tokios skaičiuoklės pavyzdžio negavome“, – aiškino „City Service“ administracijos ir teisės direktorius Ignas Krasauskas.

Skųsdama KD konkurso komisijos sprendimą, „City Service“ šiandien išsiuntė raštą Viešųjų pirkimų tarnybai. Dėl galimų korupcijos apraiškų taip pat buvo išsiųstas pranešimas STT.

„City Service“ primena, kad beveik po pusantrų metų trukusio konkurso jame liko trys dalyviai: „MG valdos“ antrinė įmonė „Pilies projektai“, „Hanner“, „Dailistos“ ir „Corpus A“ konsorciumas, ir „City Service“ bei „Realco statybos“ konsorciumas. Dalyvių pateikti pasiūlymai atitinkamai siekė 289 mln., 273 mln. Ir 233 mln. litų.

Privatus investuotojas per trejus metus turėtų rekonstruoti 4 nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose būtų įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, o vėliau 25 metus juos prižiūrėti. 2017-aisiais Lukiškių kompleksą planuota parduoti – tikimasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius