Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolei „nuskilo“: danai investuos 100 mln. eurų ir sukurs 1000 darbo vietų

Marijampolėje įsikursianti Danijos kapitalo langų ir durų gamintoja „Dovista“ per ateinančius ketverius metus planuoja investuoti iki 50 milijonų eurų ir sukurti apie 300 naujų darbo vietų, o ilgalaikėje perspektyvoje – pastatyti didžiausią gamybos kompleksą Lietuvoje, rašoma savivaldybės pranešime žiniasklaidai.
Danai investuos Marijampolėje
Danai investuos Marijampolėje / Genadijaus Batranako nuotr.

Per dešimtmetį įmonės investicijos turėtų padvigubėti (iki 100 mln. Eur), o sukurtų darbo vietų skaičius turėtų išaugti iki 1000.

„Velfac“ ir „Rationel“ prekės ženklus valdanti Danijos statybinių konstrukcijų gamybos milžinė Lietuvoje pagamintą produkciją eksportuos į Jungtinę Karalystę ir Airiją.

„Didžiausio Lietuvos istorijoje investuotojo atėjimas į Marijampolę rodo, kad sprendimas sukurti laisvąją ekonominę zoną buvo teisingas. Įdėjus daug darbo ir sėkmingai susiklosčius aplinkybėms Marijampolės LEZ tapo pirmąja tokia zona Lietuvoje, kuri beveik visiškai užpildyta. Taigi marijampoliečiai parodė puikų pavyzdį“, – pranešime cituojamas Marijampolės savivaldybės meras Vidmantas Brazys.

Genadijaus Batranako nuotr./Danai investuos Marijampolėje
Genadijaus Batranako nuotr./Danai investuos Marijampolėje

„Bendraudami su bendrovės atstovais matėme, kokią reikšmę rinkdamiesi investicijų lokaciją jie teikia socialiniams aspektams, supančiai aplinkai, kad būsimoje gamykloje būtų patogu dirbti tiek vyrams, tiek moterims, net ir šeimoms turinčioms mažamečių vaikų. Esu tikras, kad „Dovista“ bus vienas geidžiamiausių darbdavių ne tik regione, bet ir visoje Lietuvoje“, – pastebi „ARVI“ grupei priklausančios Marijampolės LEZ valdymo bendrovės generalinis direktorius Simonas Petrulis.

Genadijaus Batranako nuotr./Danai investuos Marijampolėje
Genadijaus Batranako nuotr./Danai investuos Marijampolėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius