Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

 „Maxima grupė“ Estijoje atidarė didžiausią ir moderniausią logistikos centrą

„Maxima grupė“ padarė esminį plėtros Estijoje žingsnį – darbą pradėjo didžiausias ir moderniausias šalyje jos logistikos centras. Jis pasitarnaus didesniam „Maxima“ veiklos efektyvumui šalyje ir užtikrins aukščiausią produktų kokybę.
„Maxima“ logistikos centras Estijoje
„Maxima“ logistikos centras Estijoje / „Maximos“ nuotr.

Šalia Talino, Rajės valsčiuje, Kurnos kaime, veikiantis logistikos centras užima apie 45 tūkst. m2, jį sudaro 3 sandėliai – sausasis, šaldymo ir taros; čia įrengta 130 transportavimo platformų. Logistikos centre dirbs 350 darbuotojų.

„Maxima grupė“ į Estijos logistikos centrą investavo 35 mln. eurų. Tai yra didžiausias „Maxima grupės“ plėtros projektas praėjusiais metais.

„Naujasis centras leis kur kas efektyviau plėtoti veiklą. Jis užtikrins efektyvią prekių tiekimo grandinę ir padės sparčiau tiekti prekes į parduotuves “, –pranešime cituojama Neringa Janavičiūtė, „Maxima grupės“ generalinė direktorė.

Šiuo metu Estijoje veikia jau 75 „Maxima“ parduotuvės. Pernai čia buvo atidarytos 5 naujos parduotuvės, dar 1 atnaujinta, o metus „Maxima Eesti“ užbaigė atidariusi pirmąją Taline didelio formato „Maxima XXX“ parduotuvę.

Iki šiol dalį sandėliavimo paslaugų Estijoje „Maxima“ pirko iš vietos bendrovių, o likusius krovinius pristatydavo iš Lietuvos ir Latvijos. Nuosavas logistikos centras užtikrins efektyvesnį prekių sandėliavimą bei pristatymą, taip pat leis lanksčiau priimti ir išdėlioti prekes parduotuvėse.

Kol kas prekės į Estijoje veikiančias „Maxima“ parduotuves pristatomos iš sausų produktų sandėlio. Palaipsniui jos bus pradėtos tiekti ir iš kitų centre įrengtų sandėlių, o pilnai logistikos centras bus pradėtas eksploatuoti rugpjūtį. Iš čia į parduotuves iš viso bus tiekiama daugiau nei 30 tūkst. prekių ir kasdien aptarnaujama apie 200 krovininių automobilių.

Naujas „Maxima“ logistikos centras išsiskiria ne tik savo įspūdingu dydžiu. Statant jį buvo pasirinktos modernios statybinės medžiagos ir pritaikytos pažangiausios technologijos. Pavyzdžiui, baltas logistikos pastato stogas yra padengtas titano oksido danga. Ji leidžia iš oro absorbuoti CO2 dujas ir taip mažinti oro užterštumą. Be to, modernus stogas vasarą užtikrins mažesnę oro temperatūrą pastato viduje ir leis efektyviau naudoti vėdinimo ir kondicionavimo sistemas.

Sandėliuose įdiegtos naujausios sandėliavimo technologijos. Jos veikia visuose procesuose – nuo prekių priėmimo ir sandėliavimo iki atkrovimo. Sandėliuojamų prekių kokybę užtikrins skirtingos temperatūros patalpos, kur, priklausomai nuo prekių kategorijas, bus palaikoma temperatūra nuo +18 iki -24 laipsnių, o specialioje gilaus užšaldymo kameroje ji sieks net 30 laipsnių šalčio.

Sandėliuose veiks sandėlių valdymo sistema (WMS), cross docking funkcija, transporto planavimo bei kiemo valdymo sistemos, robotizuotas taros rūšiavimas, antrinių žaliavų rūšiavimas ir automatizuotas jų pakavimas. Daugelis procesų yra automatizuoti ir kompiuterizuoti – pavyzdžiui, pilnai kompiuterizuotos keltuvų akumuliatorių įkrovimo, smūgių apskaitos, komplektacijos, apšvietimo bei šildymo sistemos. Darbuotojams įrengtos patogios darbo vietos, šiuolaikiška įranga aprūpinti persirengimo kambariai, yra atskiros poilsio zonos rūkantiems ir nerūkantiems darbuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius