Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maximos“ akcininkų mūšyje – Nerijaus Numavičiaus pralaimėjimas. Bet karas tęsiasi

Konfliktas tarp didžiausios Lietuvoje verslo grupės, valdančios prekybos tinklą „Maxima“ ir „Akropolius“, akcininkų, tęsiasi. Turtingiausiam šalies žmogui Nerijui Numavičiui pirštinę metęs jo ilgametis partneris Mindaugas Marcinkevičius švenčia pergalę viename iš teisinių ginčų.
Nerijus Numavičius
Nerijus Numavičius neseniai atšoko vestuves, bet medaus mėnesį tenka derinti su santykių aiškinimusi „VP grupėje“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

M.Marcinkevičius išplatintame pranešime informavo, jog Vilniaus apygardos teismas atmetė jo partnerių keliamą reikalavimą dėl didelės vertės turto arešto.

Vienas vadinamosios „VP grupės“ savininkų kaltinamas padaręs didelę žalą antrojo Vilniaus „Akropolio“ projektui. Prieš keletą metų „Akropolio“ statytojai kreipėsi į teismą prašydami maždaug perpus, apie 20 mln. litų, sumažinti buvusios „Velgos“ gamyklos sklypo, kur plėtojamas būsimasis prekybos centras, kainą.

Pirmos instancijos teisme „Akropolis“ triumfavo – ieškinys patenkintas visa apimtimi. Tačiau kilus triukšmui dėl tokio teismo sprendimo, „Akropolio“ plėtotojai atsiėmė savo pretenzijas. Dabar dėl prarastų milijonų kaltinamas M.Marcinkevičius – „VP grupės“ bendrovė „Geležinio Vilko projektas“ siekia iš jo prisiteisti daugiau nei 5 mln. eurų, o prieš tai - areštuoti verslininko turto už analogišką sumą.

„Verslininko nuomone, šis ieškinys yra dar viena spaudimo priemonė, kurią prieš jį naudoja Nerijus Numavičius. (…) Anot M.Marcinkevičiaus, šie kaltinimai neturi jokio pagrindo, nes, visų pirma, neatsiėmus byloje minimo ieškinio, būtų gerokai pakenkta „Vilniaus prekybos“ grupės reputacijai. Be to, pasak verslininko teismui pateiktų argumentų, šis sprendimas nebuvo priimtas vienasmeniškai, nes tai būtų prieštaravę įmonės įstatams”, – teigiama M.Marcinkevičiaus išplatintame pranešime.

Nagrinėdamas „Geležinio Vilko projekto“ prašymą, teismas neįžvelgė pagrindo M.Marcinkevičiaus teisių į turtą už 5,36 mln. eurų apribojimui.

„Ieškovas nepateikė įrodymų, iš kurių galima daryti išvadą, kad nesiėmus laikinųjų apsaugos priemonių teismo sprendimo įvykdymas, net ir ieškinio tenkinimo atveju, ateityje gali pasunkėti ar pasidaryti negalimas“, - teigiama teismo nutartyje. Ją „Geležinio Vilko projektas“ dar gali skųsti. 

N.Numavičiaus partneris sveikina teismo atsisakymą jo turtui taikyti laikinąsias apsaugos priemones, o turtingiausią Lietuvos žmogų kaltina tokiais metodais bauginant partnerius.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvos teismas dar kartą įvertino ir patikėjo mano pateiktais argumentais. Šis sprendimas dar kartą įrodė, kad Nerijus Numavičius neturi teisės ir negali gąsdinti „Vilniaus prekybos“ grupės akcininkų pasinaudodamas teisinėmis priemonėmis. Šis ir kiti ieškiniai bei turto areštai yra keršto atsakas į mano veiksmus siekiant gauti informaciją apie balandį planuotą „Akropolius“ valdančios grupės perleidimo sandorį“, – pranešime cituojamas M.Marcinkevičius.

Dėl jo minimo „Akropolių“ sandorio teisiniai ginčai persikėlė už Lietuvos ribų. Šiuo metu konfliktuojantys „VP grupės“ nariai santykius aiškinasi Maltos teisme. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius