-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokesčių inspekcijoje laiką taupyti padės programėlė „Eilė“

Įvairių paslaugų į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) gyventojų aptarnavimo padalinius atvykstantys mokesčių mokėtojai nuo šiol savo vietą eilėje galės rezervuotis el. būdu – pasinaudodami mobiliąja aplikacija išmaniesiems telefonams – „Eilė“, praneša VMI. 
Eilės Valstybinėje mokesčių inspekcijoje
Eilės Valstybinėje mokesčių inspekcijoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiuo metu programėlę išbandyti gali gyventojai, susiruošę į Mokesčių inspekcijos gyventojų aptarnavimo padalinį Ulonų g., Vilniuje. Programėle gyventojai gali naudotis nemokamai.

„Pasinaudodami pažangiais jauno lietuviško verslo sprendimais IT srityje galime sudaryti sąlygas gyventojams savo laiką planuoti tikslingiau ir efektyviau, skirti jį prasmingoms asmeninėms veikloms ir į Mokesčių inspekciją norimos paslaugos ar pagalbos atvykti tik priartėjus aptarnavimo laikui“, – pranešime cituojama VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė.

Specialistė rekomenduoja programėlės privalumus išbandyti tiems, kurie vis dar skuba į Vilniaus AVMI pateikti pajamų ar turto deklaracijų. VMI iš viso dar laukia apie 106 tūkst. pajamų deklaracijų, iš kurių trečdalį turėtų pateikti Vilniaus apskrities gyventojai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Valstybinė mokesčių inspekcija
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Valstybinė mokesčių inspekcija

Testavo per įkarštį

Siekdami įvertini įrangos stabilumą maksimaliu apkrovos metu pirmąją Baltijos šalyse eilių valdymui skirtą mobiliąją aplikaciją „Eilė“ kūrusios bendrovės „Inovacijos verslui“ specialistai aplikacijos testavimo ir tobulinimo darbus atliko pačiu intensyviausiu Mokesčių inspekcijai metu –pajamų ir turto deklaravimo periodu.

„Vienas iš testuotojų, dirbdamas Šiaurės miestelyje, Vilniuje, el. būdu užsisakė bilietėlį VMI. Telefone matydamas, kad prieš jį laukia apie 100 žmonių, o preliminari laukimo trukmė siekia kiek daugiau nei 1,5 val., šį laiką išnaudojo savo darbams atlikti ir į VMI atvyko likus 10 minučių iki aptarnavimo laiko, būtent tiek laiko jis VMI jis pralaukė, kadangi duomenys aplikacijoje atvaizduojami realiu laiku ir sutampa su informacija Mokesčių inspekcijos švieslentėse“, – sako „Inovacijos verslui“ vadovas Andrius Laška.

Įsidiegė pirmoji

Vilniaus AVMI viršininkė Edita Glumbakienė primena, kad VMI buvo viena pirmųjų valstybės institucijų Lietuvoje, įsidiegusi eilių valdymo sistemą, o bendradarbiavimas su „Inovacijos verslui“ – dar vienas žingsnis į priekį.

„Vilniaus AVMI pirmoji iš valstybės institucijų įsidiegė aplikaciją „Eilė“ ir nuo šiol mūsų klientai, pasinaudodami minėtos bendrovės pasiūlyta nemokama programėle, eilę norimai paslaugai Vilniaus AVMI gauti galės rezervuoti nuotoliniu būdu paprastai ir patogiai“, – sako E.Glumbakienė.

Aplikacijos vartotojas ras informaciją apie VMI skyriaus vietą žemėlapyje, eilių situaciją jame: kiek žmonių laukia prieš jį, kokia preliminari laukimo trukmė.

Aplikacijos vartotojas ras informaciją apie VMI skyriaus vietą žemėlapyje, eilių situaciją jame: kiek žmonių laukia prieš jį, kokia preliminari laukimo trukmė. Gyventojų patogumui į telefoną siunčiami pranešimai apie eilės progresą ar kita aktuali su eilių valdymu susijusi informacija. Kartu aplikacijoje įdiegtas vedlys padės išmokti tinkamai ja naudotis.

Anot A.Laškos, šiuo metu parengta aplikacijos „Eilė“ versija „Android“ operacinę sistemą naudojantiems išmaniesiems telefonams, kurią galima parsisiųsti iš „Google Play“, iOS pritaikyta versija „AppStore“ turėtų pasirodyti artimiausiomis savaitėmis.

Įtakos aplikacijos veikimui gali turėti interneto ryšio apribojimai, ypač, jeigu gyventojas naudojasi „wi-fi“. Dėl šios ar kitų priežasčių patyrę nepatogumų, susidūrusieji su informacijos neatitikimu telefone ir AVMI gyventojų aptarnavimo padalinyje kviečiami pranešti aplikacijos kūrėjams apie klaidas.

Aplikacijos „Eilė“ vartotojai savo patirtis, pasiūlymus ar pastabas kviečiami bendradarbiauti tiek su aplikacijos kūrėjais, tiek su mokesčių administratoriumi ir savo patirtis, pasiūlymus ir pastabas išsakyti pačioje aplikacijoje arba palikdami įvertinimą „Google Play“. Daugiau informacijos apie aplikaciją galima rasti interneto puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius