Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja „MG Baltic“ gynybos taktika: Raimondas Kurlianskis čia nedirbo

Įtarimų politikų papirkinėjimu sulaukęs koncernas „MG Baltic“ imasi naujos gynybos taktikos. Antradienį koncerno advokatas Linas Belevičius pareiškė, kad R.Kurlianskis koncerne nedirbo tuo metu, kai įvyko galimai neteisėti veiksmai.
Raimondas Kurlianskis paleistas iš Lukiškių kalėjimo
Raimondas Kurlianskis paleistas iš Lukiškių kalėjimo / A.Primost/15min.lt nuotr.

„Vykstant galimai nusikalstamai veikai R.Kurlianskis koncerne nedirbo. Inkriminuojamų veikų metu jis neužėmė jokių pareigų ir nebuvo susaistytas darbo santykiais su koncernu“, – TV3 Žinias antradienį tikino koncerno advokatas. Negana to, kaip pabrėžė L.Belevičius, „jis (R.Kurlianskis – aut.past.) nėra koncerno vadovas, tie veiksmai, kurie yra inkriminuojami, nesusiję su koncerno veikla“.

Tačiau „MG Baltic“ interneto svetainėje skelbiama, kad R.Kurlianskis yra koncerno viceprezidentas, užima ir kitas pareigas, o apie jokius personalo pokyčius nebuvo pranešta. Be to, viceprezidento pareigybė iš esmės prilygsta vadovo pozicijai.

Tinklalapio mgbaltic.lt ekrano nuotr./Koncerno „MG Baltic“ vadovai
Tinklalapio mgbaltic.lt ekrano nuotr./Koncerno „MG Baltic“ vadovai

Koncerno prezidentas Darius Mockus niekada nėra užsiminęs, kad R.Kurlianskis tuo metu, kai buvo sulaikytas, nedirbo koncerne. R.Kurlianskis taip pat niekada nėra išsigynęs, kad sulaikymo metu dirbo „MG Baltic“.

Nauja gynybos taktika nustebino „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovą Sergejų Muravjovą. „Dabar visuomenei yra sakoma, kad vienas pagrindinių šio verslo žmonių niekaip nebuvo susijęs su koncerno veikla. Tai reiškia, kad teisėsauga turi dar didesnį iššūkį dirbti kokybiškai“, – TV3 Žinioms sakė S.Muravjovas.

Koncernas naujos gynybos taktikos galėjo imtis po to, kai antradienį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus D.Mockaus valdomam koncernui „MG Baltic“. Koncernas šį sprendimą apskundė generaliniam prokurorui.

STT savo pranešime skelbia, kad atliekant ikiteisminį tyrimą politinės korupcijos byloje, surinkta pakankamai faktinių duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad juridinis asmuo padarė nusikalstamas veikas, numatytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 str. 3 d. (prekyba poveikiu) ir 227 str. 3 d. (papirkimas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius