Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojo Lietuvos vienaragio atstovai dalyvaus prestižiniame Davoso ekonomikos forume

Praėjusį mėnesį 1 mlrd. JAV dolerių vertę viršijusi ir „vienaragiu“ tapusi lietuvių įkurta bendrovė „Nord Security“, plėtojanti „NordVPN“ produktą, atkreipė į save pasaulio verslo lyderių dėmesį. Vienas startuolio įkūrėjo Tomas Okmanas pakviestas dalyvauti prestižiniame Šveicarijos kalnų kurorte Davose vyksiančiame forume.
Tomas Okmanas ir Eimantas Sabaliauskas
Tomas Okmanas ir Eimantas Sabaliauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai socialinio tinklo „LinkedIn“ žinute pranešė pats T.Okmanas.

„Labai džiaugiuosi, kad šiemet Pasaulio ekonomikos forumas pakvietė mus dalyvauti metiniame susitikime. Gegužės 22-26 d. kartu su atrinktais pasaulio verslo, politikos formuotojų ir nevyriausybinių organizacijų atstovais dalyvausiu Davose.

Jei ten dalyvausite, labai norėčiau užmegzti ryšį ir susitikti, kad galėtume pradėti praktinius pokalbius apie geresnį internetą“, – rašė verslininkas.

Jo ir Eimanto Sabaliausko įkurta bendrovė „Nord Security“ yra viena lyderiaujančių virtualaus privataus tinklo (VPN) paslaugos tiekėjų pasaulyje. VPN produktai naudojami saugoti vartotojo naršymo duomenis, užšifruojant kompiuterio duomenų srautą, taip pat apeiti įvairius geografinius interneto ribojimus.

Kaip jau rašėme, balandžio mėnesį „Nord Security“ pritraukė 100 mln. JAV dolerių investiciją ir su 1,6 mlrd. JAV dolerių įverčiu tapo antruoju Lietuvos vienaragiu. Taip vadinamos technologijų įmonės, kurių vertė viršija 1 mlrd. JAV dolerių.

Praėjusiais metais Davoso ekonomikos forumas buvo atšauktas dėl COVID-19 pandemijos. Įprastai šis forumas vyksta sausio mėnesį, tačiau pandemija koregavo vėl atgimusio renginio tvarkaraštį.

Forume įprastai dalyvauja apie 3 tūkst. daugiausia pakviestų dalyvių, tačiau egzistuoja galimybė ir nusipirkti iki 30 tūkst. Šveicarijos frankų kainuojantį bilietą. Forume dalyvauja investuotojai, verslo, politikos lyderiai, ekonomistai, kitų sričių įžymybės ir žurnalistai.

Šveicarijos kalnų kurorte vykstančiame forume yra dalyvavę aukšti Lietuvos politikai – 2015 m. į jį buvo pakviesta tuomentinė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, 2001, 2008 ir 2009 metais jame dalyvavo Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, 2020 m. į jį vyko ir dabartinis šalies prezidentas Gitanas Nausėda. 2012 m. kvietimo į forumą sulaukė ir šalies premjero pareigas užėmęs Andrius Kubilius, tačiau pasikeitus Vyriausybei, politikas į Šveicariją nevyko.

Vėliau forume yra dalyvavę ir kiti lietuvių politikai – į jį vyko eurokomisaras ir buvęs Lietuvos finansų ministras Algirdas Šemeta, kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, taip pat kiti Lietuvos atstovai.

Davoso forumo rengėjai – tarptautinė organizacija „Pasaulio ekonomikos forumas“ (angl. World Economic Forum). Jis rengiamas nuo 1971 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius