-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neleista realizuoti 26 tonų nesaugių razinų iš Pakistano

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad neleista į Lietuvos rinką tiekti 26 t nesaugių razinų, importuotų iš Pakistano.
Razinos
Razinos / 123RF nuotr.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami negyvūninių maisto produktų importo kontrolę, ,,Imlitex” (Europos pr. 124, Kaunas) paėmė razinų mėginius ištirti laboratorijoje. 

Atlikus tyrimus, razinose buvo nustatyta ochratoksino A, kurio kiekis 98 µg/kg viršijo didžiausią leistiną normą. Pagal galiojančius teisės aktus, razinose gali būti iki 10 µg/kg ochratoksino A.

UAB ,,Imlitex” šių nesaugių produktų iš Pakistano įvežė 26 t, iš jų 9,6 t buvo saugomos įmonės sandėlyje Latvijoje. Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė tiekti į rinką visą šių nesaugių produktų siuntą ir nurodė ją saugiai sunaikinti arba grąžinti gamintojui.

Apie šį atvejį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF informavo Europos Komisiją ir kaimynines šalis.

Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemos RASFF duomenimis, 2013 m. Lenkijos maisto kontrolės įstaiga buvo sustabdžiusi pakistanietiškų razinų realizavimą dėl nustatyto ochratoksino A. Lietuvoje šiais metais ochratoksino A buvo nustatyta razinų siuntoje, importuotoje iš Afganistano.

Ochratoksinas A – tam tikrų pelėsių gaminami kenksmingi junginiai, randami grūduose, kavos pupelėse, ankštiniuose, džiovintuose vaisiuose bei iš jų pagamintuose produktuose. Ochratoksinas A gali susidaryti sandėliavimo metu, jeigu produktai sandėliuojami nepakankamai išdžiovinti, drėgnose ir nevėdinamose patalpose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius