Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netrukus lietuviška jautiena keliaus į musulmoniškąjį Alžyrą

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) su Alžyru baigia derinti veterinarijos sertifikatų mėsos produktams eksportuoti į šią šalį klausimus, informuoja „Lietuvos žinios“.
Jautiena.
Jautiena / Fotolia nuotr.

Veterinarijos sertifikatus Lietuva neseniai suderino su Iranu, o į Egiptą ir Libaną pagal halal reikalavimus pagaminta jautiena jau eksportuojama.

VMVT duomenimis, 2015 metais į Egiptą išvežta 51 tona, o į Libaną -77 tonos lietuviškos atšaldytos ir sušaldytos jautienos. 2016 metų pirmąjį ketvirtį į Prancūziją, Olandiją, Daniją, Švediją, Vokietiją, Belgiją ir kitas Europos Sąjungos valstybes išvežta beveik 500 tonų halal reikalavimus atitinkančios jautienos, pagamintos Lietuvoje.

Pasak dienraščio, šiuo metu šiuos reikalavimus atitinka keturios Lietuvos mėsos perdirbimo įmonės. Į Iraną mėsą galės eksportuoti trys bendrovės. VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Mantas Staškevičius teigė, kad sertifikatai derinami ir su kitomis musulmonų valstybėmis - Jungtiniais Arabų Emyratais Saudo Arabija, Maroku, Omanu, Kataru ir Tunisu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius