-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nijolė Ivančikienė į verslą įtraukė visą šeimą

Nors Lietuvoje ilgamečių šeimos verslo tradicijų dar nėra susiformavę, tačiau kai kurie į verslą bando įtraukti kone visą šeimą ir net gimines. Kaunietė verslininkė Nijolė Ivančikienė chemiko-dekoratorius profesija suviliojo ne tik savo sūnų, bet ir dukrą, nusprendusią mesti šiuo metu prestižinėmis laikomas informatikos studijas.
„Litexpo“ vyksta tarptautinė paroda „Baltijos tekstilė ir oda“.
„Litexpo“ vyksta tarptautinė paroda „Baltijos tekstilė ir oda“. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tas verslas gimė iš pačios meilės darbui, kad kažką naujo sukurti, kažką naujo padaryti. Labai seniai toje srityje dirbu, pati esu koloristė ir chemikė pagal išsilavinimą. Čia mūsų šeimos verslas, kadangi įsijungė mano dukra, sūnus ir visi artimieji. (...) Norime, kad būtų kažkas naujo ir gražaus“, - laidoje „Verslo ritmu“ kalbėjo N. Ivančikienė.

Tekstilės dažymo paslaugų įmonę „Sanveda“ Kaune valdanti verslininkė „Žinių radijui“ pasakojo, kad per sunkmetį kai kurios Lietuvos tekstilės įmonės ne susilpnėjo ir susitraukė, o priešingai – išsiplėtė.

„Per tą sąstingį kaip tik kitos įmonės iškilo. Priklausomai, kas kaip susiranda partnerius ar užsakovus. Galbūt nišą randa smulkesni užsakymai. Anksčiau viskas būdavo užsakoma šimtais tūkstančių vienetų, o dabar populiarūs individualūs užsakymai“, - kalbėjo N. Ivančikienė.

Pelnas - dar ne viskas

Pasak pašnekovės, lietuviai tekstilininkai tuo ir išsiskiria – kruopščiu rankų darbu ir gebėjimu kurti unikalius vienetinius tekstilės gaminius, kuriuos visus pati vadovė sako apčiupinėjanti.

Jeigu dirbama su meile, tai viskas sekasi, - sako N.Ivančikienė.

Tačiau verslininkė pripažįsta, kad didelio pelningumo pasiekti dirbant siaurame specializuotame rinkos segmente ir gaminant vienetinius arba mažomis partijomis gaminius dabar yra sunku.

„Jeigu visai nebūtų pelno, niekas nedirbtų, gali kalbėti, ką nori. Aišku, pelnas nėra toks, koks būdavo anksčiau, bet ne viską lemia pinigai. Jeigu padarai kokybišką gaminį, kažką naujo, būna didesnis pasitenkinimas man ir šeimos nariams. Kolektyvas taip pat nedidelis ir labai mielas. Gal banaliai skamba, bet ne viską lemia tai, kad tu gautum vien pelną. Vien pelną lemia masinė gamyba“, - teigė N. Ivančikienė.

Jos nuomone, versle visą sėkmę lemia požiūris į darbą: „Jeigu dirbama su meile, tai viskas sekasi. Gali juoktis, bet visur reikia įdėti meilės.“

Visą laidos„Verslo ritmu“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius