-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika: „Nordea“ grupei antrasis ketvirtis – geresnis nei tikėtasi

Per antrąjį šių metų ketvirtį didžiausia Šiaurės ir Baltijos šalių finansų grupė „Nordea“ veikė pelningiau, nei tikėtasi.
„Nordea“ bankas
Bankas „Nordea“ / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Grupės veiklos pelnas pasiekė 730 mln. eurų, iš viso per pirmąjį pusmetį jis sudarė 1,608 mlrd. eurų. Vis dėlto grupė patvirtino savo ankstesnes prognozes, kad šiemet pelningumas bus mažesnis nei praėjusiais metais.

”Nordea” grupės veiklos pelnas, lyginant pirmąjį šių metų pusmetį su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, smuktelėjo 3 proc.,kiek mažėjo ir atidėjiniai paskoloms, jų per pirmą pusmetį sumažėjo 35 procentais.

Grynosios palūkanų smuktelėjo 7 proc. iki 2,484 mlrd. eurų, tačiau antrą metų ketvirtį, lyginant su pirmuoju, jos jau nežymiai – 1 proc. – augo. „Nordea“ patvirtino savo planus šiemet gauti mažesnį pagal riziką įvertintą pelną nei pernai, nes mano, kad atidėjiniai paskoloms ir 2010–aisiais bus dideli ir kol kas sunku prognozuoti, kada jie pradės mažėti.

Šiemet matėme teigiamas tendencijas mūsų grupės darbe su klientais – turime rekordinius naujų Auksinių ir privačios bankininkystės klientų skaičius. Be to, sustiprinome santykius su stambiais verslo klientais.

Pirmojo pusmečio grupės rezultatai atitinka mūsų planus. Grynosios palūkanų pajamos sėkmingai laikosi aukštame lygyje. Didėjo įmokų ir komisinių pajamos.

”Mes itin džiaugiamės tuo, kad mūsų bankininkystės kryptis grįsta santykiais su klientais toliau sėkmingai vystoma, kaip ir mūsų pradėtos augimo iniciatyvos. Šie dalykai – tai tvirtas pagrindas siekti ilgalaikių finansinių tikslų”, – sakė „Nordea“ prezidentas ir „Nordea“ grupės generalinis direktorius Christianas Klausenas.

 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius