-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Norfos“ parduotuvės skandalas: statybų inspektoriai staiga suabejojo, ar teisėtai išdavė leidimą

Prienuose jau veikiančio prekybos centro „Norfa“ statybose trūko kai kurių dokumentų. Tai 15min patvirtino Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos skyriaus inspekcija. Tačiau leidimas naudoti pastatą vis tiek buvo išduotas. Tik susidomėjus STT, pati inspekcija susirūpino, ar teisėtai išduotas leidimas „Norfai“.  
Parduotuvė „Norfa“ Klaipėdoje, Vingio g.
„Norfos“ prekybos centro statybos sudomino STT. / „Norfos“ nuotr.

STT įtaria, kad veikdamas „Norfos“ naudai „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės vadovas Gedvydas Vainauskas susitarė su Rolandu Paksu, kad šis už kyšį paveiks Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos darbuotojus, kad šie leistų eksploatuoti parduotuvę Prienuose. 

Leidimai statybai buvo duoti laiku, tačiau dėl statybos pabaigos atsirado kai kurių kabliukų. 

Komisija atsisakė išduoti leidimą eksploatuoti pastatą. Komisijos pirmininkas raštu informavo statytoją, kad aktas nepasirašomas.

Objekto statybos užbaigimo aktas išduodamas, kai statybos užbaigimo komisija pripažįsta, kad statinio projekto sprendiniai įgyvendinti tinkamai. 

„Minėto pastato statybos užbaigimo procedūrų metu buvo nustatyta statybos dokumentacijos trūkumų, kai kurie dokumentai nebuvo pateikti“, – 15min teigė inspekcijos vyriausioji specialistė Vida Aliukonienė. 

Todėl komisija atsisakė išduoti leidimą eksploatuoti pastatą. Komisijos pirmininkas raštu informavo statytoją, kad aktas nepasirašomas. Beje, komisijos pirmininkas yra iš inspekcijos. 

Tačiau po kelių dienų statytojas staiga pareiškė, kad jau visi trūkumai pašalinti, o visi trūkstami dokumentai esą buvo pateikti vėliau. 
 
Kokių trūko dokumentų, inspekcija nedetalizuoja. 

„Apie darytą poveikį komisijos nariams informacijos neturime“, – teigė V.Aliukonienė. Tačiau STT tyrimas inspekciją privertė susirūpinti, ar teisėtai išduotas leidimas. 

„STT pradėjus tyrimą, inspekcija priėmė sprendimą atlikti nurodyto statinio statybos užbaigimo akto išdavimo teisėtumo patikrinimą“, – informavo vyriausioji specialistė. 

STT dėl „Norfos“ statybos turi klausimų ir Prienų valdžiai. Tarnyba ketvirtadienį atsiuntė keletą klausimų savivaldybei. 

„Mes jiems turime atsakyti šią savaitę, tačiau neturime jokių priekaištų statytojams. Leidimai statybai buvo gauti, savivaldybė juos išdavė. Mums niekas neužkliuvo“, – sakė Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas. 

STT taip pat teiravosi, ar teisėtai išduoti leidimai, ar nebuvo kilę su jais susijusių klausimų. Prienų savivaldybė ketina atsakyti agentams, kad jokių įtarimų „Norfos mažmena“ jiems nesukėlė. 

„Norfos“ parduotuvė Prienuose buvo atidaryta rugsėjo mėnesį, o į statybas investuota 1,8 mln. eurų.

Prienų savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Dalia Joneliūnienė sakė, kad ji irgi neturėjo jokių priekaištų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius