Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Omnitel“ vadovas Danas Strombergas: mums trūksta turinio

​Lietuvos telekomunikacijų rinka junta nuosmukį. Po antrojo ketvirčio rezultatų paaiškėjo, kad per pusmetį ji krito 9 proc. Nuosmukį jaučia ir „Omnitel“. Tiesa, „Omnitel“ vadovas Danas Strombergas sako, kad dugnas jau pasiektas, trečiąjį ketvirtį jaučiama stabilizacija.
Danas Strombergas
Danas Strombergas / „Omnitel“ nuotr.

Laukia „iPhone 6“

D.Strombergas laukia nesulaukia, kada „Omnitel“ pradės prekiauti „iPhone 6“ telefonais. Pasak jo, tai padidins mobiliųjų duomenų vartojimą, kurie turėtų padėti augti bendrovės pajamoms.

Praėjusį ketvirtį bendrovės pajamos siekė 290 mln. Švedijos kronų. Tai maždaug tiek pat, kiek ir prieš metus (291 mln. Švedijos kronų).

„iPhone 6“ „Omnitel“ savo klientams pasiūlys po dviejų savaičių, tačiau Lietuvoje kiti, neįgalioti „Apple“ atstovai, jau parduoda „iPhone 6“. Tiesa, tik „Omnitel“ gali šio telefono vartotojams pasiūlyti 4G ryšį.

„400 „iPhone 6“ telefonų veikia mūsų tinkle, nors dar nė vieno nepardavėme“, – sakė D.Strombergas. Tai reiškia, kad žmonės, įsigiję telefoną iš kito tiekėjo, naudoja „Omnitel“ SIM korteles.

„iPhone 6“ bendrovė pradės prekiauti tik spalio 31 dieną, nors kitose valstybėse telefoną jau galima įsigyti iš įgaliotų „Apple“ partnerių.

D.Strombergas sakė, kad „Apple“ norėjo pasirūpinti pakankama telefonų pasiūla rinkai, be to, tinkamai pristatyti telefoną.

Tikslas – parduoti daugiau duomenų

D.Strombergas pasakojo, kad „Omnitel“ ir toliau laikysis savo strategijos – investuos į tinklo modernizaciją ir kokybę, klientų aptarnavimo kokybę. Į modernizaciją bendrovė jau investavo apie 90 mln. Lt.

Tiesa, jis pripažino matąs bendrovės trūkumą: „Mums trūksta turinio.“

Todėl vartotojams bendrovė pasiūlė „Spotify“, taip pat interneto televiziją.

„Norime pasiūlyti daugiau transliuojamo legalaus turinio, tai padidins suvartojamų duomenų kiekį“, – sakė „Omnitel“ vadovas.

Duomenų suvartojimą padės auginti ir 4G plėtra. Dabar „Omnitel“ ryšys padengia apie 65 proc. populiacijos, tikimasi, kad šių metų pabaigoje skaičius sieks 70 proc. mažiausiai. 

Duomenų vartojimo augimas yra faktorius, leidęs stabilizuotis bendrovės pajamų kritimui. Pernai sausį-rugsėjį vartotojai išnaudojo 6 mlrd. megabaitų mobiliųjų duomenų, o per tą patį laikotarpį šiemet – 9 mlrd. megabaitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius