Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Opel“ darbuotojai atviri deryboms dėl galimo „PSA Peugeot Citroen“ perėmimo

Vokietijos automobilių gamybos kompanijos „Opel“ darbuotojų profsąjungų atstovai penktadienį pareiškė esantys pasirengę suvaidinti „konstruktyvų“ vaidmenį derybose dėl galimo bendrovės perėmimo, kurį įvykdyti Prancūzijos automobilių gamintoja „PSA Peugeot Citroen“.
opel-corsa-opc-apzvalga
„Opel“ darbuotojai atviri deryboms dėl galimo „PSA Peugeot Citroen“ perėmimo

Darbuotojų atstovai „yra pasirengę vykdyti konstruktyvias derybas tuo atveju, jeigu „Opel/Vauxhall“ būtų parduodama“, – bendrame pareiškime pranešė kompanijos Darbo taryba ir įtakinga profsąjunga „IG Metall“.

Tačiau „mūsų tikslas privalo būti pasinaudoti esamomis galimybėmis ir apsaugoti darbuotojus ir gamyklas“, sakė Darbo tarybos pirmininkas Wolfgangas Schaeferis-Klugas .

Bendrovė PSA, kuriai priklauso „Peugeot“, „Citroen“ ir DS prekių ženklia, patvirtino, kad domisi JAV automobilių milžinės „General Motors“ Europos padalinį. Tokie planai sukėlė nerimą Vokietijoje, jog naujasis savininkas gali mažinti darbuotojų skaičių Vokietijoje.

Bendrai išplatintame pranešime Darbo taryba ir profsąjunga „IG Metall“ paragino „besąlygiškai pripažinti ir vykdyti esamus susitarimus dėl visų „Opel/Vauxhall“ gamyklų, ypač dėl užimtumo ir investicijų“.

„Opel“ savo automobilius su „Vauxhall“ prekės ženklu parduoda Didžiojoje Britanijoje.

Prieš savaitę General Motors" pranešė, kad iš savo veiklos Europoje 2016 metais patyrė 257 mln. JAV dolerių nuostolius. JAV automobilių gamintojos veikla Europos žemyne nuostolinga buvo šešioliktus metus iš eilės. Nuo 2000 metų bendri "General Motors" Europoje patirti nuostoliai jau viršijo 15 mlrd. JAV dolerių.

2015 metų pabaigoje „Opel“ turėjo 35 600 darbuotojų, įskaitant 18 250 žmonių Vokietijoje. Bendrovė turi apie dešimt gamyklų šešiose skirtingose Europos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius