Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Orlen Lietuvos“ profesinės sąjungos atstovai su premjeru sutarė tęsti socialinį dialogą

Sunkiausius laikus savo istorijoje išgyvenančios Lenkijos koncerno „Orlen“ valdomos naftos bendrovės „Orlen Lietuva“ profesinės sąjungos atstovai, pirmadienį susitikę su premjeru Algirdu Butkevičiumi, džiaugėsi susitikimu ir sutarė tęsti socialinį dialogą.
Orlen Lietuva
Orlen Lietuva

„Susitikimu likau patenkinta dėl to, kad pirmąkart susitikome pakalbėti apie įmonę akis į akį. Sužinoję daug informacijos, mes susitarėme, kad reikia visiems kartu susitikti, tiek įmonės vadovybei, tiek ministrui pirmininkui, tiek Vyriausybės atstovams, tiek profesinių sąjungų atstovams. Visiems kartu reikia susitikti ir pakalbėti, ką toliau būtų galima daryti, rasti kompromisą“, – pirmadienį po susitikimo su premjeru žurnalistams sakė „Orlen Lietuvos“ Naftininkų profesinės sąjungos pirmininkė Virginija Vilimienė.

A.Butkevičius taip pat teigė esantis patenkintas susitikimu

„Norėčiau pasidžiaugti, kad pasikeitėme informacija, nes mano susitikimų Mažeikiuose metu ta informacija, kurią pasiekėme su „Orlen“ vadovais, nebuvo pateikti profsąjungos atstovams. Šį susitikimą vertinu teigiamai, nes galėjome apsikeisti informacija, pristatyti, kas anksčiau buvo pasiūlyta iš „Orlen Lietuvos“ vadovų pusės“, – žurnalistams teigė premjeras.

Jo teigimu, socialinis dialogas turi tęstis į derybas įtraukiant visas suinteresuotas puses.

Premjero teigimu, profsąjungos atstovams buvo pristatytos „Orlen Lietuvos“ finansinę padėtį pagerinti galinčios priemonės: geležinkelių tarifo sumažinimas, pritarimas produktotiekio projekto įgyvendinimui, aplinkosauginių projektų finansavimas teikiant paraiškas Europos Sąjungos struktūrinei paramai gauti bei paraiškų teikimas inovatyvumo programos lėšoms gauti.

„Galiu pasakyti, kad sudėtinga su tom priemonėm ženkliai pagerinti finansinę situaciją per trumpą laikotarpį, bet ilgalaikiame procese tai būtų tam tikras progresas, pagalba“, – kalbėjo A.Butkevičius.

„Orlen Lietuvos“ darbuotojų profsąjunga po nesėkmingų derybų su įmonės vadovybe praėjusią savaitę nutraukė kolektyvinę sutartį ir ruošiasi streikui. Profesinė sąjunga pasirašė nesutarimų protokolą ir darbdaviui įteikė reikalavimus dėl darbo užmokesčio, garantijų ir kitų sąlygų užtikrinimo.

V.Vilimienė praėjusį penktadienį BNS teigė, kad bendrovės darbuotojai reikalauja išsaugoti 15 proc. priemoką prie atlyginimo, taip pat prašoma garantuoti darbuotojų vėžimą į darbą bei skirti papildomas išmokas atostogaujantiems darbuotojams.

Šiemet iš „Orlen Lietuvos“ jau atleista ar numatoma atleisti iš viso apie 160 darbuotojų, joje tebedirba apie 1400 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius