Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Orlen“: Mažeikių naftos gamykla skęsta, bet kazachai jos negaus

Lenkijos bendrovė „Orlen“, Lietuvoje valdanti naftos perdirbimo gamyklą, suskubo neigti pasirodžiusią informaciją, kad dėl „Mažeikių naftos“ pardavimo jau deramasi su Kazachstano bendrove „Kazmunaigaz“.
„ORLEN Lietuvos“ naftos perdirbimo gamykloje
„ORLEN Lietuvos“ naftos perdirbimo gamykloje / „ORLEN Lietuvos“ nuotr.

Jokių derybų dėl Lietuvos bendrovės pardavimo nevyksta, – pranešė „Orlen“.

„Bendrovės „Orlen Lietuva“ finansiniai rezultatai išlieka priklausomi nuo makroekonomikos bei labai prastų logistikos sąlygų.

Pastaruoju metu „Orlen Lietuva“ intensyviai bendravo su Lietuvos valdžios atstovais dėl galimų sprendimų, kurie pagerintų Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklos padėtį. Nenuostabu, kad ši tema sulaukia didelio atgarsio Lietuvos žiniasklaidoje.

Deja, tarp daugybės spekuliacijų yra neteisingos informacijos apie gamyklos padėtį. Pranešame, kad jokių derybų dėl Lietuvos bendrovės pardavimo nevyksta, tačiau įmonės viduje analizuojame įvairius strateginius Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklos veiklos scenarijus“, – teigiama „Orlen“ išplatintame pareiškime spaudai.

Šią savaitę žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad ties bankroto riba atsidūrusią „Orlen Lietuvą“ jos akcininkas Lenkijos koncernas „Orlen“ siūlo pirkti „Kazmunaigaz“ ir dėl to jau keletą mėnesių deramasi.

Šių metų sausį koncerno savininkai Lietuvoje buvo susitikę su Kazachstano užsienio reikalų ministru Erlanu Idrisovu ir aptarė galimybę parduoti naftos perdirbimo gamyklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius