Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ortopedijos priemones tiekiančios įmonės įtariamos nesąžiningumu

Dalis valstybės kompensuojamų ortopedijos priemonių nepasiekią pacientų, nors paraiškos jiems kompensuoti ir pateikiamos, nustatė Valstybinė ligonių kasa (VLK).
Kūdikis ir ortopedas
Kūdikis ir ortopedas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Ortopedija

Kaip rašo Lietuvos žinios, atlikdama ortopedijos priemonių gaminimo ir tiekimo pacientams tyrimą VLK nustatė, jog 888 asmenys per pirmuosius aštuonis šių metų mėnesius gavo penkias ar daugiau ortopedijos techninių priemonių, trys šimtai gyventojų aprūpinti standartiniu vadinamųjų įtvarų komplektu. Tačiau vietoje sudėtingų 1300 litų bazinę kainą siekiančių gaminių gyventojams buvo tiekiami vos 300-400 litų ar net 150 litų kainuojantys paprastesni įtvarai, dalis priemonių esą pacientų visiškai nepasiekė.

Valstybei galėjo būti padaryta kelių šimtų tūkstančių litų žala.

Tai esą paaiškėjo VLK atstovams ne tikrinant įmonių dokumentus, o lankantis pas pacientus. Pasak VLK atstovų, taip valstybei galėjo būti padaryta kelių šimtų tūkstančių litų žala. Šia situacija susidomėjo ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Spalio viduryje į prokurorus dėl galimo medicininių dokumentų klastojimo bei sukčiavimo kreipėsi Kauno teritorinė ligonių kasa ir perdavė tyrėjams ortopedijos techninių priemonių skyrimo bei pateikimo apmokėti iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto teisėtumo patikrinimo duomenis.

Vien šiems metams lėšų ortopedijos techninių priemonių įsigijimo išlaidoms padengti iš PSDF biudžeto numatyta 35 mln. litų, apatinių galūnių įtvarų sistemoms numatoma 15 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius