Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagalbos verslui fondas turėtų startuoti rugsėjį – susidomėjo jau 7 stambios įmonės

Vidutinių ir didelių įmonių likvidumui skirtas Pagalbos verslui fondas turėtų pradėti veikti rugsėjį, tikisi Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas. Pasak jo, susidomėjimu fondu jau jaučiamas – tokia finansavimo galimybe domisi 7 įmonės.
Banknotų iliustracijos
Eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Valstybės kuriamą Pagalbos verslui fondą, kuris skirtas padėti vidutinėms ir didelėms įmonėms gauti finansavimą, planuota paleisti dar gegužę. Tačiau užtrukus įvairioms procedūroms, darbuotojų atrankai starto data nusikėlė – visgi fondas turėtų pradėti veikti dar rugsėjį.

Tai penktadienį žurnalistams sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas. Jis pridūrė, kad iš įmonių jaučiamas susidomėjimas fondu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vitas Vasiliauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vitas Vasiliauskas

„Berods yra kreipęsi 7 potencialios įmonės, kurios domisi galimybėmis. Džiaugiuosi, kad atrankos įvyko, Ekonomikos ir inovacijų ministerija užbaigė formavimą ir spėčiau, kad rugsėjį fondas turėtų startuoti“, – teigė V.Vasiliauskas.

Lietuvos banko pirmininkas dar nenorėjo atskleisti, kokios tai bendrivės, tačiau tvirtino, kad tai „didelės įmonės“.

Fondo vertė – 1 mlrd. eurų

Fondas investuos į Lietuvoje veikiančių įmonių, kurios dėl nepalankios epideminės naujojo koronaviruso (COVID-19) situacijos patyrė finansinių sunkumų, keliančių riziką jų veiklos tęstinumui. Fondo lėšas numatoma naudoti tik tais atvejais, kai nebėra galimybių įmonėms pritraukti reikiamų lėšų iš rinkos kitokiais būdais.

Bendra siektina investicijų į įmones vertė – 1 mlrd. eurų. Pradinis įnašas į Fondą bus finansuojamas valstybės lėšomis – tam skirta 100 mln. eurų. Kitos lėšos bus gautos išleidus obligacijas (400 mln. eurų) su valstybės garantija ir pritraukus privačių investuotojų. Taip pat bus siekiama konkrečioms investicijoms į įmones pritraukti privatų kapitalą.

Paramos verslui fondo valdymo bendrovės Valstybės investicijų valdymo agentūros (VIVA) generaliniu direktoriumi tapo Dainius Vilčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius