Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasistumdžiusi su „Rimi“, „Maxima“ iškovojo vietą dideliame Rygos prekybos centre

Ankšta prekybos tinklams ne tik Lietuvoje – Latvijoje „Maxima“ ir „Rimi“ susipešė dėl vietos viename dideliame Rygos prekybos centre. Konkurencijos taryba leido ten įsikurti „Maximai“, nors prieš tai neigiamą atsakymą pateikė „Rimi“ tinklui. Pastarasis ruošiasi skųsti sprendimą.
„Domina Shopping“
„Domina Shopping“ / „Domina Shopping“ nuotr.

Konkurencijos taryba Latvijoje leido „Maximai“ įsikurti prekybos centre „Domina Shopping“. Planuojama parduotuvę atidaryti metų viduryje, investicijos viršys milijoną eurų, rašo Latvijos naujienų portalas lsm.lv.

Tai bus pirmoji „Maximos“ parduotuvė dideliame prekybos centre. Skelbiama, kad ten bus pardavinėjama per 60 tūkst. skirtingų prekių.

„Tai yra ilgai lauktas sprendimas, kuriuo esame labai patenkinti. Galų gale galime būti tikri tuo, ką siūlome klientams – galime užtikrinti platų maisto produktų pasirinkimą. Tikiu, kad naujos koncepcijos „Maxima XXX“ taps ne tik svarbia mūsų veiklos dalimi, bet taip pat suteiks teigiamą patirtį mūsų lankytojams“, – mixnews.lv cituoja „Domina Shopping“ direktorę Diną Buncę.

Kovo mėnesį buvo baigta „Domina Shopping“ rekonstrukcija, po jos prekybos centre atsirado naujų parduotuvių.

„Tai bus pirmoji „Maxima Latvija“ parduotuvė viename didžiausių Latvijos prekybos centrų Rygos centre. Pasiūlysime platų prekių asortimentą, užtikrinsime kiekvienam pirkėjui malonų apsipirkimo procesą“, – sakė „Maxima Latvija“ vadovas Andris Vilcmeiersas.

Anksčiau Konkurencijos taryba neišdavė leidimo „Rimi“ parduotuvei kurtis „Domina Shopping“ prekybos centre. Sprendimas motyvuotas tuo, kad tai padarytų neigiamą poveikį mažmeninės prekybos rinkai ir apribotų kitų įmonių galimybes konkuruoti.

Po tokio sprendimo „Domina“ prekybos centro valdytojai pasirašė nuomos sutartį su „Maxima Latvija“.

Anksčiau šioje vietoje veikė prekybos tinklas „Prisma“, bet savininkams neva nepavyko susitarti dėl tolesnės patalpų nuomos. Trečiadienį „Prisma“ pranešė, kad apskritai išeina iš Lietuvos ir Latvijos rinkų – birželį uždarys visas savo parduotuves.

„Rimi Latvija“ pranešė, kad toks sprendimas iškraipo konkurenciją, todėl bendrovė jį skųs.

„Rimi“ teigimu, sprendimas leisti „Domina“ kurtis „Maximai“, nors „Rimi“ tą padaryti buvo uždrausta, yra absurdiškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius