-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paskelbtas „Snoro“ bankroto administratoriaus konkursas

„Snoro“ Kreditorių komitetui patvirtinus sprendimą pradėti naujo banko bankroto administratoriaus atrankos procesą, paskelbtas konkursas kandidatams. Atranka vyks keturiais etapais, pirmajame etape kandidatai kviečiami patvirtinti savo norą dalyvauti konkurso procese, pagrįsti savo patirtį, deklaruoti, kad neturi interesų konflikto, bei pasirašyti konfidencialumo sutartį, kad galėtų susipažinti su detalesne informacija, kuri leistų jiems atitinkamai suformuluoti savo pasiūlymus. Į antrąjį konkurso etapą bus kviečiami kriterijus atitinkantys kandidatai, jie turės pateikti konkrečius pasiūlymus perimti vadovavimą „Snoro“ bankroto procedūroms.
Neilas Cooperis sutiko duoti išskirtinį interviu 15min.lt žurnalistams
Neilą Cooperį pakeis konkurso būdu išrinktas kitas „Snoro“ bankroto administratorius. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vėliau atrinktos tinkamiausios bankroto administratorių kandidatūros bus pristatytos „Snoro“ kreditorių komitetui, kuris užbaigs atranką ir vieną pasirinktą kandidatūrą teiks teismui. Kai naująjį „Snoro“ bankroto administratorių patvirtins banko bankroto bylą nagrinėjantis teismas, jis ar ji pakeis į pensiją išeinantį Neilą Cooperį, teigiama pranešime spaudai. Tarptautinės „Snoro“ grupės bankrotui N. Cooperis vadovauja jau daugiau kaip dvejus metus.

„Banko „Snoro“ bankrotas – pirmasis tokios apimties ir sudėtingumo banko bankrotas Lietuvoje. Tai tarptautinės finansų grupės bankrotas, kurios turtą išieškome 19-oje skirtingų valstybių visame pasaulyje, kreditorių pareiškimus esame gavę iš 53-ijų jurisdikcijų. Taip pat identifikavome platų sandorių bei pervedimų tinklą, kurį buvę akcininkai naudojo siekdami ištraukti lėšas iš banko, ėmėmės veiksmų, kad iš šio tinklo būtų sugrąžinti šimtai milijonų litų banko kreditorių naudai.

Negalime pamiršti situacijos reikšmingumo Lietuvos valstybei, kuri paraleliai vykstančiuose teisiniuose procesuose atstovauja platesniems šalies ir gyventojų interesams. Bankroto administratoriaus komandai tenka glaudžiai bendradarbiauti su valstybės ir teisėsaugos institucijomis šiais ir kitais klausimais, susijusiais su „Snoro“ bankroto procesu. Jau vykstantys ir dar laukiantys tarptautiniai teisiniai procesai kuria precedentus ateičiai ir gali turėti įtakos Lietuvai dar ilgus metus“, – sakė N.Cooperis, „Snoro“ bankroto administratorius.

Naujo „Snoro“ bankroto administratoriaus atrankos procedūros vykdomos pagal patvirtintus banko pirkimų reikalavimus, atrankos procedūrų pradėjimui „Snoro“ Kreditorių komitetas pritarė šių metų vasarį. N.Cooperis toliau eis „Snoro“ bankroto administratoriaus pareigas iki tol, kol bus išrinktas ir Kreditorių komiteto bei teismo patvirtintas naujasis banko bankroto administratorius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius