Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtos daugiausiai mokesčių sumokėjusios įmonės

Valstybinė mokesčių inspekcija paskelbė sąrašus įmonių, kurios praėjusiais metais sumokėjo daugiausia mokesčių.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Anot VMI, daugiausiai mokesčių 2012 metais sumokėjo Mažeikių naftos perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva" (1,337 mlrd. Lt), tabako bendrovė „Philip Morris Baltic“ (525,98 mln. Lt), „Mineraliniai vandenys (470,49 mln. Lt), „Lietuvos dujos“ (397,97 mln. Lt) ir degalinių tinklas „Statoil“ (386,44 mln. Lt). Visą sąrašą galite rasti čia.

„Sumanymas reguliariai skelbti daugiausiai mokesčių sumokančių įmonių ir skolininkų bei nusižengusių mokesčių mokėtojų sąrašus brendo jau seniai – tam įtakos turėjo ir pasaulinė praktika rodyti visuomenei, kuris verslas įnešė didžiausią indėlį į šalies biudžetą, o kuris stengiasi išvengti mokesčių arba ne laiku vykdo mokestines prievoles, ir aktyvus žiniasklaidos bei asocijuotų verslo struktūrų dėmesys. Verslas nori žinoti, ar jų partneriai yra patikimi, ar neturi finansinių rūpesčių, ar jų mokesčiai mokami laiku“, – sako VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, pažymėdama, kad skolininkų ir nusižengusių įmonių pavadinimus VMI pradės skelbti sukūrusi tam skirtą programinę įrangą. 

VMI paaiškina, kad paskelbtas „TOP 500“ sąrašas – tai sąrašas juridinių asmenų (neįskaitant biudžetinių įstaigų), kurie 2012 metais į VMI sąskaitą sumokėjo daugiausiai mokesčių ir kitų įmokų, atėmus mokėtojams sugrąžintas mokesčių sumas.

„TOP 50“ – tai sąrašai juridinių asmenų (neįskaitant biudžetinių įstaigų), kurie 2012 metais į VMI sąskaitą sumokėjo daugiausiai mokesčių ir kitų įmokų vykdomos ekonominės veiklos sekcijoje ar skyriuje.

Pagal veiklos skyrius pateiktos tik tos ekonominės veiklos, kurias vykdę juridiniai asmenys 2012 metais sumokėjo daugiausiai mokesčių, tai – „Didmeninė ir mažmeninė prekyba; variklinių transporto priemonių ir motociklų remontas“ (40 proc. visų sumokėtų mokesčių) bei „Apdirbamoji gamyba“ (16 proc. visų sumokėtų mokesčių), atėmus mokėtojams sugrąžintas mokesčių sumas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius