Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per dieną – bent po porą naujų įmonių

Per balandį VšĮ „Versli Lietuva“ dalinamus pirmųjų verslo metų krepšelius gavę žmonės iš viso įkūrė 69 naujas įmones – po daugiau nei 2 naujus verslus kasdien. Tarp jaunųjų verslininkų daugiausiai tų, kurie nusprendė užsiimti mažmenine prekyba, tačiau tarp verslo naujokų yra ir autoservisų, kirpyklų, maitinimo įstaigų šeimininkų.
VšĮ „Versli Lietuva“
Versli Lietuva / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Versli Lietuva

Per balandį pirmųjų verslo metų krepšelius gavę žmonės drąsiausiai rinkosi tradicines uždaras akcines bendroves (UAB) ir mažąsias bendrijas (MB).

Geografinis jaunųjų verslininkų pasiskirstymas taip pat įvairus. Daugiausiai jų – 16 – balandį naujas įmones steigė Kaune ir Kauno rajone, Vilniuje – 14, Panevėžyje – 10, 4 naujieji verslininkai veiklą pradėjo Utenos rajone, 2 – Šakiuose.

„Labiausiai džiugina ne tik apie savo verslą kuriančių jaunų žmonių aktyvumas, bet ir balandžio mėnesio skaičiai, kurie rodo, kad verslus žmonės kuria ne tik Vilniuje, renkasi ne tik mažąsias bendrijas, bet ir tas juridines formas, kurias steigiant reikalingas pradinis kapitalas, kruopštesnis veiklos planavimas“, - sako VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

M.Nocius priminė, kad su VšĮ „Versli Lietuva“ pagalba įsteigtų įmonių išgyvenamumas pirmais veiklos metais 2013 m. sudarė 96,9 proc., kai šalies vidurkis tik viršijo 50 proc.

M.Nocius priminė, kad su VšĮ „Versli Lietuva“ pagalba įsteigtų įmonių išgyvenamumas pirmais veiklos metais 2013 m. sudarė 96,9 proc., kai šalies vidurkis tik viršijo 50 proc.

Iš viso nuo projekto pradžios 2013-ųjų rugpjūtį iki šių metų gegužės pirmųjų verslo metų krepšelius yra gavę 745 žmonės. Maždaug kas trečias iš jų jau pradėjo savo verslą. Nors per devynis mėnesius daugiausiai įmonių įsteigta Vilniuje, antroje vietoje Kaunas, trečioje – Panevėžys, tačiau aktyvumu stebina ir verslo naujokai kai kuriuose mažesniuose miestuose. Pavyzdžiui, Kazlų Rūdoje įmones įsteigė 7 pirmųjų metų verslo krepšelius gavę žmonės, Radviliškyje – 4. Trečdalis visų įmonių steigėjų – moterys.

VšĮ „Versli Lietuva“ dalijamus pirmųjų verslo metų krepšelius gali gauti visi ne vyresni nei 29 metų šalies gyventojai. Per pusmetį nuo krepšelio gavimo įsteigę įmonę, jie visus metus nemokamai gali gauti mokymų ir konsultacijų verslo naujokams aktualiomis temomis – apie buhalterinę apskaitą, verslo valdymą, rinkodarą, teisinius klausimus, derybas ir kitus dalykus. Pradėti konsultuotis krepšelio turėtojai gali ir prieš steigdami įmonę.

Šiuo metu pirmųjų verslo metų pradžios krepšeliams, skirtiems ne vyresniems nei 29 metų žmonėms, finansuoti yra skirta apie 1,8 mln. litų. Čekiai verslo pradžios krepšeliams gauti yra dalijami per VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojamus renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius