Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perėjimas prie euro „Senukams“ kainuos 2 mln. Lt

Bendrovė „Senukų prekybos centras“ pranešė valiutos keitimui pradėjo ruoštis dar pernai. Specialiai sudaryta darbo grupė, apskaičiavusi papildomos ir naujos techninės, ir programinės įrangos poreikį, planuoja, kad sklandus perėjimas nuo lito prie euro prekybos tinklui kainuos beveik 2 milijonus litų. „Senukų“ klientai kainas dviem valiutoms palaipsniui pradėjo matyti dar šių metų gegužės mėnesį.
Pastato atidarymas
Pastato atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak „Senukų prekybos centras“ vadovo Nerijaus Pačėsos, sausį, kai žmonės pratinsis prie naujos valiutos, juos leis kiek atsargiau. „Prognozuojame, kad pirmąsias dvi sausio savaites pirkėjai pirks kiek mažiau – sausį, po Kalėdinio laikotarpio, pirkimas visada mažėja, o čia dar nauja valiuta“, – sako prekybos tinklo vadovas.

„Pirkėjai jau įvertino mūsų pastangas dar prieš ES Tarybos sprendimą kainas rodyti dviem valiutomis prekybos centruose bei el. parduotuvėje.  Greitu metu pirkėjai kainas ir litais, ir eurais matys taip pat ir mūsų reklamos sklaidoje, leidiniuose““, – teigia N. Pačėsa.

Sunkiausias laikotarpis bus pereinamuoju laikotarpiu, kai kasininkai turės operatyviai dirbti vienu metu su dviem valiutomis – litais ir eurais.

Anot jo, nors kainų konvertavimo ir kėlimo klausimą apibrėžia Euro įstatymas, papildomai įmonės viduje veiks ir  savikontrolės mechanizmas, kuris padės išvengti žmogiškųjų klaidų.

Sunkiausias laikotarpis bus pereinamuoju laikotarpiu, kai kasininkai turės operatyviai dirbti vienu metu su dviem valiutomis – litais ir eurais, todėl nemažai dėmesio yra skiriama darbuotojų apmokymui ir paruošimui, kad nesusidarytų eilės prie kasų ir atsiskaitymai vyktų kuo operatyviau. „Senukų prekybos centras“ taip pat jungiasi prie geros verslo praktikos memorandumo ir taip prisiima pilną atsakomybę už teisingą kainų perskaičiavimą. Tai dar viena iš verslo atsakomybės prieš pirkėją formų.

„Planuojame įsivertinti grynųjų pinigų poreikį pagal dabar vykstančias apyvartas parduotuvėse ir atsižvelgdami į Lietuvos banko pateiktas rekomendacijas“, – sako N. Pačėsa. Prekybos tinklo atstovai dalyvauja ir Lietuvos banko vykdomoje visuomenės informavimo kampanijoje, tad pirkėjai „Senukų“ parduotuvėse aktualią informaciją apie valiutos pasikeitimą  galės rasti jau rugpjūčio mėnesį.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius