-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmajame aukcione už 14 tūkst. Lt parduoti keturi „Snorui“ priklausę paveikslai

„Snoro“ bankroto administratorius pirmajame aukcione sėkmingai pardavė keturis „Snoro“ bankui priklausiusius paveikslus. Du iš jų parduoti už didesnę nei buvo nustatyta pradinė pardavimo kaina, kiti du – už pirminę įvertinimo kainą. Kartu kuriančių Baltarusijos menininkų Vladimiro Česlerio ir Sergejaus Voičenko paveikslas „Dramblys“ parduotas daugiau nei dvigubai brangiau nei buvo įvertintas. Iš viso už parduotus paveikslus surinkta daugiau nei 14 tūkst. Lt.
L.Cicėnas. Šokėja, prisivalgiusi žuvies
L.Cicėnas. Šokėja, prisivalgiusi žuvies

Peržiūrėjus kitų 23 Lietuvos ir užsienio menininkų paveikslų kainas bus rengiamas antrasis bankui priklausiusios kolekcijos pardavimo aukcionas.

„Meno kūriniai – specifinis turtas, džiaugiuosi, kad paveikslų pardavimas prasidėjo sėkmingai ir už parduotus paveikslus kreditoriams sugrąžinome daugiau, nei buvo tikimasi nustatant pradines paveikslų pardavimo kainas. Tikiu, kad visi bankui priklausę meno kūriniai sulauks savo pirkėjų, nes parduodama paveikslų kolekcija labai įvairi, joje yra ir pripažinimo sulaukusių menininkų darbų“, – sakė Neilas Cooperis, „Snoro" bankroto administratorius.

T. Diščenko. Mezza Vocce
T. Diščenko. Mezza Vocce

Pirmajame „Snoro“ paveikslų kolekcijos aukcione, be minėto Baltarusijos dueto darbo „Dramblys“, taip pat buvo parduotas lietuvių dailininko modernisto Lino Cicėno tapytas paveikslas „Šokėja, prisivalgiusi žuvies“. Susidomėjimo sulaukė ir Estijos grafikės Tatjanos Diščenko kūrinys „Mezza Vocce“ bei Alvydo Petkevičiaus drobė „Natiurmortas su gėlių puokšte vazoje“.

„Snorui“ priklausiusią paveikslų kolekciją sudarė skirtingų lietuvių dailininkų bei keleto Baltarusijos ir Estijos menininkų kūriniai, joje taip pat yra dvylika XX a. pirmosios pusės lietuvių dailininko Adomo Galdiko abstrakčiojo impresionizmo tapybos darbų. Visi parduodami paveikslai priklausė bankui ir kabėjo banko centinėje būstinėje ar kituose padaliniuose.

Česleris ir Voičenko. Dramblys
Česleris ir Voičenko. Dramblys
A.Petkevičius. Natiurmortas
A.Petkevičius. Natiurmortas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius