Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plėsdama veiklą „DPD Lietuva“ investuos 20 mln. litų

Keletą paskutinių metų sėkmingai auganti siuntų pristatymo bendrovė „DPD Lietuva“ toliau plečia veiklą ir pasirašė sutartį su Kauno laisvąja ekonomine zona, kur statys didžiausią ir moderniausią siuntų rūšiavimo terminalą Baltijos šalyse. Investicijos į statybas ir įrangą sieks iki 20 mln. Lt. Planuojama, kad terminalas kitų metų pavasarį jau veiks pilnu pajėgumu.
Siuntiniai
Siuntiniai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Ieškant tinkamiausios vietos terminalo statybai, buvo vertinama daug įvairių kriterijų. Dėl mūsų veiklos specifikos ypač svarbi buvo Kauno laisvosios ekonominės zonos strategiškai gera vieta, oro uosto, geležinkelio kaimynystė, patogi kelių infrastruktūra“, – komentavo I.Puišė.

„Kaunas ir jame veikiantis siuntų terminalas yra strategiškai svarbi DPD tinklo dalis, kuriame susikerta Europos, Skandinavijos ir Baltijos šalių siuntų srautai. Dabartiniai Kauno terminalo pajėgumai yra pilnai išnaudoti, todėl džiugu, kad naujas moderniausias Baltijos šalių terminalas ne tik užtikrins galimybę išlaikyti rinkos lyderio pozicijas, bet ir bus patikimas pagrindas tolimesnei plėtrai“, – sakė Indrė Puišė, „DPD Lietuva” generalinė direktorė.

5000 kv. metrų ploto terminale įrengtos automatizuotos rūšiavimo linijos ir pritaikyti naujausi technologiniai sprendimai ne tik padvigubins rūšiavimo pajėgumus nuo 25 tūkst. iki 50 tūkst. siuntų per parą, bet ir padidins darbo efektyvumą bei padės išlaikyti aukštą paslaugų kokybę net sparčiai augant siuntų kiekiui.

„Ieškant tinkamiausios vietos terminalo statybai, buvo vertinama daug įvairių kriterijų. Dėl mūsų veiklos specifikos ypač svarbi buvo Kauno laisvosios ekonominės zonos strategiškai gera vieta, oro uosto, geležinkelio kaimynystė, patogi kelių infrastruktūra“, – vietos pasirinkimą komentavo I. Puišė.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./„DPD Lietuva“
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./„DPD Lietuva“


„Geografinis patrauklumas išlieka vienas svarbiausių kriterijų verslui, ieškančiam plėtros galimybių. Taip pat galima išskirti, kad tiek naujoms, tiek plečiant veiklą daromoms investicijoms labai svarbi galimybė pritaikyti išplėtotą infrastruktūrą – tai padeda sutaupyti bei paspartinti plėtros procesus“, – sako Vytas Petružis, Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės direktorius.

Pasak V. Petružio, šis terminalas – svarbus regiono logistikos centras, kuris suteiks pridėtinės vertės ne tik Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje, bet ir visame Kauno regione veiklą plėtojančiam verslui bei naujoms investicijoms.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius