Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pratęsta galimybė verslininkams pasinaudoti priemone „Dalinis palūkanų kompensavimas“

Siekiant išlaikyti palankias verslo pradžios ar plėtros sąlygas, priemonės „Dalinis palūkanų kompensavimas“ paraiškų priėmimo laikotarpis patęstas ikigegužės 31 dienos. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms bei pradedantiesiems verslininkams, pateikusiems paraiškas, palūkanos bus kompensuojamos iki 2015 m. rugsėjo 30 d.
Vyras su pinigais
Vyras su pinigais / 123RF nuotr.

Terminą nutarta pratęsti ir taip papildomai paskatinti įmones laisvas lėšas investuoti į tolesnę verslo plėtrą.

„Siekiant skatinti verslo plėtrą Lietuvoje, palengvinti finansavimo sąlygas ir įsipareigojimų vykdymą nutarta pratęsti paraiškų priėmimo terminą. Taigi verslininkai ir toliau galės kreiptis dėl finansavimo į UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ ir dalinis palūkanų kompensavimas bus teikiamas nepertraukiamai, kol rinką pasieks naujos 2014–2020 m. programavimo laikotarpio lėšos. Atsižvelgiant į verslo plėtrai teikiamą naudą, planuojama, kad naujuoju 2014–2020 m. paramos teikimo laikotarpiu ir toliau bus teikiamas dalinis palūkanų kompensavimas už Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų paimtas paskolas, pasirašytus ilgalaikės nuomos (lizingo) sandorius“, – sako ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Dėl dalinio palūkanų kompensavimo į UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) gali kreiptis tie smulkiojo ir vidutinio verslo subjektai, kurių paskolai yra suteikta INVEGOS garantija, paskola yra iš Verslumo skatinimo fondo, arba įmonės, kurios nuo 2012 m. kovo 1 d. iki 2014 m. gegužės 31 d. pasirašė ar pasirašys finansavimo sutartis su kredito įstaigomis ar lizingo bendrovėmis dėl investicijų finansavimo ir šiuo laikotarpiu investuos į gamybos ir jai prilygintą įrangą ir įrenginius.

„Nuo 2009 m. iki 2013 metų pabaigos galimybe susigrąžinti dalį investicijų jau pasinaudojo daugiau kaip 3 600 įmonių, o kompensuota suma siekia apie 44,9 mln. litų. Planuojame, kad, pratęsus paraiškų priėmimo terminą, dar bent 300 įmonių galės pasinaudoti šios priemonės sudarytomis palankiomis verslo plėtros sąlygomis“, – prognozuoja INVEGOS generalinis direktorius Audrius Zabotka.

Priemonei yra skirta 56 mln. Lt.

Dalis paskolų palūkanų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis kompensuojamos nuo 2009 metų pagal priemonę „Dalinis palūkanų kompensavimas“. Priemonei yra skirta 56 mln. Lt.

Daliniu paskolos palūkanų kompensavimu galima pasinaudoti ir imant paskolą su INVEGOS garantija, ir negarantuotą investicinę paskolą (iki 50 proc.), o iš Verslumo skatinimo fondo suteiktoms paskoloms kompensuojama net iki 95 proc. palūkanų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius