Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras neturi žinių apie „Orlen Lietuvos“ pardavimą „Kazmunaigaz“

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius teigia nieko nežinantis apie galimą naftos koncerno „Orlen Lietuva“ pardavimą Kazachstano valstybinei naftos ir dujų bendrovei „Kazmunaigaz“, kuri pretendavo į Mažeikių gamyklą dar 2006 metais.
Orlen Lietuva
Orlen Lietuva

„Neturiu tokios informacijos. Tai yra privačių ūkio subjektų klausimas“, – antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

„Lietuvos rytas“ antradienį rašo, kad ties bankroto riba atsidūrusią „Orlen Lietuvą“ jos akcininkas Lenkijos koncernas „Orlen“ siūlo pirkti „Kazmunaigaz“ ir dėl to jau keletą mėnesių deramasi. Šių metų sausį koncerno savininkai Lietuvoje buvo susitikę su Kazachstano užsienio reikalų ministru Erlanu Idrisovu ir aptarė galimybę parduoti naftos perdirbimo gamyklą.

Neturiu tokios informacijos. Tai yra privačių ūkio subjektų klausimas, – sakė A.Butkevičius.

„Kazmunaigaz“ Investicijų projektų departamentas dėl Lietuvos įmonės pirkimo surengė konsultacijas, tačiau kol kas jokių sprendimų nėra priimta, rašo dienraštis. Tikėtina, kad kazachai laukia, kol lenkai sumažins gamyklos kainą iki itin žemos ribos.

„Jeigu „Orlen“ pateiktų pasiūlymą, kurio „Kazmunaigaz“ negalėtų atsisakyti, neatmetu, kad Kazachstano kompanija pradėtų derybas dėl Mažeikių gamyklos įsigijimo“, – „Lietuvos rytui“ sakė buvęs „Kazmunaigaz“ atstovybės Lietuvoje vadovas O.Libmanas.

„Orlen“ už vienintelę Baltijos šalyse naftos perdirbimo gamyklą 2006 metais sumokėjo 1,49 milijardo JAV dolerių (3,88 mlrd. litų).

2006 metais „Kazmunaigaz“ iš Rusijos koncerno „Jukos“ norėjo pirkti jo valdomą 53,7 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų paketą bei pretendavo į Vyriausybės dalį, tačiau galiausiai „Jukos“ valdytas akcijas nutarė parduoti didžiausią kainą pasiūliusiam „ Orlen“.

Neoficialiais duomenimis, 2006 metais „Kazmunaigaz“ už 53,7 proc. Mažeikių gamyklos akcijų pasiūlė 1,425 mlrd. JAV dolerių (3,8 mlrd. litų) bei ketina išpirkti visas Vyriausybės akcijas. Kazachai buvo pasiryžę garantuoti naftos tiekimą ir prisiimti investicinius įsipareigojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius