Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentė įteikė „Vokietijos ūkio apdovanojimą Lietuvoje 2014“ – jis atiteko „NFQ grupei“

Inovatyvi Lietuvos įmonė „NFQ grupė“ ketvirtadienį tapo 2014 metų Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje (AHK) skelbto konkurso „Vokietijos ūkio apdovanojimai Lietuvoje“ nugalėtoja. Įmonė iš Kauno nugalėjo „Inovacijų“ kategorijoje.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

AHK šį konkursą organizavo jau devintą kartą. Iškilmingos ceremonijos, vykusios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmuose Vilniuje, garbės svečiu buvo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri kartu su šio konkurso globėju Vokietijos ambasadoriumi Lietuvoje Matthias Mülmenstädt ir AHK Lietuvos regiono prezidentu dr. Dietmaru Luzu įteikė garbingą apdovanojimą.

Vokietijos įmonės vertina Lietuvą

Jau devintą kartą surengtuose Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų apdovanojimuose šiais metais pagerbtos smulkiosios ir vidutinės Lietuvos įmonės, savo veikloje sėkmingai taikančios inovacijas.

2014 m. pavasarį beveik 60 proc. Vokietijos įmonių buvo patenkintos esama ekonomine padėtimi ir Lietuvą vertino pozityviausiai iš trijų Baltijos šalių.

„Lietuvos ir Vokietijos ekonominiai ryšiai įgauna pagreitį. Pernai daugiausia lietuviškų prekių eksportavome į Vokietiją. Lietuvoje daugėja įmonių, atitinkančių aukščiausius vokiškus standartus. Tai rodo, kad mūsų šalis užtikrintai stiprina savo pozicijas kaip kokybiškos produkcijos gamintoja ir pažangių technologijų kūrėja", – sakė prezidentė.

Pasak prezidentės, teigiamas tendencijas patvirtina ir šiais metais atlikta Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų narių apklausa. Jos duomenimis, 2014 m. pavasarį beveik 60 proc. Vokietijos įmonių buvo patenkintos esama ekonomine padėtimi ir Lietuvą vertino pozityviausiai iš trijų Baltijos šalių. Optimistines nuotaikas nulėmė stabili ekonominė plėtra ir ateinančių dvejų metų prognozės, numatančios mažiausiai 3 proc. augimą.

Inovacijų lyderė

Vertinimo komisijos sprendimu, 2014 m. Vokietijos ūkio apdovanojimas Lietuvoje atiteko įmonei „NFQ grupė“ iš Kauno. Programinės įrangos kūrimo įmonė „NFQ grupė“ įkurta 2002 metais. Šiandien ji teikia programinės įrangos kūrimo ir kitas elektroninio verslo paslaugas daugiausiai Vokietijos ir JAV įmonėms.

Ypač inovatyvus 200 darbuotojų turinčios įmonės produktas yra naujai sukurta e.verslo platforma FOXX, kurios pagrindu galima kurti visiškai naujas e. parduotuves, optimizuoti jau veikiančias bei tam pačiam lankytojų srautui apdoroti reikalingų serverių kiekį sumažinti keliolika kartų. Tai leidžia sutaupyti dešimtis tūkstančių eurų per mėnesį, o spartesnis e. parduotuvės veikimas didina vartotojų pasitenkinimą.

„NFQ grupė" ne tik ypatingai skatina savo darbuotojų kūrybiškumą, tačiau sudaro sąlygas ir kitiems jauniems Lietuvos programuotojams gerinti savo karjeros galimybes.

Šios e. verslo platformos tarptautinis konkurencingumas bei įspūdinga įmonės „NFQ grupė“ orientacija į ateities technologijas bei aukščiausios pridėtinės vertės IT paslaugų eksportą, pagrįstą unikaliomis žiniomis ir inovatyviais sprendimais, įtikino vertinimo komisiją. „NFQ grupė" ne tik ypatingai skatina savo darbuotojų kūrybiškumą, tačiau sudaro sąlygas ir kitiems jauniems Lietuvos programuotojams gerinti savo karjeros galimybes. Tam tikslui įkūrė NFQ Akademiją, kurioje lektoriai tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio nemokamai moko jaunimą naujausių technologijų taikymo.

Konkurso prizinį fondą sudarė taurė, piniginis 5 000 eurų vertės čekis bei dalyvavimas Vokietijos Federalinės medžiagų ūkio asociacijos (Bundesverbandes Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V. – BME) konferencijoje „Pirkimai ir logistika“, kuri vyks 2014 m. lapkričio 12-14 d. Berlyne, kiti rėmėjų prizai. Visos į finalinį etapą patekusios įmonės buvo apdovanotos vienerių metų naryste Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmuose.

Šešios į šių metų konkurso finalą patekusios įmonės (abėcėlės tvarka):

* UAB Altechna R&D – www.wophotonics.com

* UAB Baltec CNC technologies – www.baltec-cnc.com

* NFQ grupė – www.nfq.com

* UAB Rubedo sistemos – www.rubedo.lt

* UAB Šviesos konversija MGF – www.lightcon.com

* UAB Terekas - www.terekas.lt

Vertinimo komisiją sudarė Lietuvos Respublikos Ūkio ministerijos, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA), Vokietijos ambasados Lietuvoje, Vokietijos ekonominės plėtros agentūros „Germany Trade & Invest“, rėmėjų ir AHK atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius