Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie „IKI“ parduotuvių įrengti pirmieji taromatai

Penktadienį prie dviejų Vilniaus „IKI“ parduotuvių – „IKI Šaltinėlis“ Žirmūnų g. 106 ir „IKI Bendoriai“ Avižieniuose – įrengti pirmieji pakuočių surinkimo automatai, dar kitaip vadinami taromatais. Šių parduotuvių prieigose pastatyti naujausio modelio modernūs T9 lauko taromatai.
Taromatas prie „IKI“ parduotuvės
Taromatas prie „IKI“ parduotuvės / „IKI“ nuotr.

Iki kitų metų vasario 1 d. prekybos tinklas planuoja taros surinkimo automatus įrengti visose „IKI“ parduotuvėse, kurių plotas didesnis negu 300 kvadratinių metrų.

Tokią tvarką numato „LR pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo“ įstatymas. Pradėjus veikti taros surinkimo automatams, rankiniu būdu pakuotės nebebus surenkamos, pirkėjai galės patys priduoti pakuotes į taromatus ir susigrąžinti už jas pirkimo metu sumokėtą užstatą.

Pradėjus veikti taros surinkimo automatams, rankiniu būdu pakuotės nebebus surenkamos, pirkėjai galės patys priduoti pakuotes į taromatus ir susigrąžinti už jas pirkimo metu sumokėtą užstatą.

„Nuolat ieškome naujų galimybių ir būdų, kad pas mus atvykę apsipirkti pirkėjai galėtų naudotis ir papildomomis patogiomis paslaugomis.

Nors ši taromatų sistema mums yra nauja praktika, tačiau sėkmingi užsienio pavyzdžiai parodė, kad ji kuo puikiausiai veikia ir padeda tvarkyti bei perdirbti atliekas.

Tikimės, kad mūsų pirkėjai įvertins šią naujovę ir jau nuo kitų metų pradžios aktyviai ja naudosis“, – teigia prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius