-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 28 /15:59

Prie Kauno „DPD Lietuva“ pastatys didžiausią Baltijos šalyse siuntų rūšiavimo terminalą

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje penktadienį įkasta simbolinė kapsulė į pradėto statyti „DPD Lietuva“ siuntų rūšiavimo terminalo pamatus. Investicijos į statybas ir įrangą sieks iki 24 mln. litų ir tai yra didžiausias „DPD Lietuva“ investicinis projektas per visą veiklos istoriją. Naująjį terminalą planuojama atidaryti 2015 m. rugsėjo mėnesį.
„DPD Lietuva“ terminalo statybų pradžios renginys. Kapsulę įbetonuoja DPD vadovė I.Puišė, Kauno rajono meras V.Makūnas ir LEZ vadovas V.Petružis
„DPD Lietuva“ terminalo statybų pradžios renginys. Kapsulę įbetonuoja DPD vadovė I.Puišė, Kauno rajono meras V.Makūnas ir LEZ vadovas V.Petružis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Terminalas bus didžiausias ir moderniausias rūšiavimo terminalas Baltijos šalyse. Jis pakeis nuo 2005 m. veikiantį terminalą Kaune. Naujojo pastato plotas bus 5000 kv. metrų, iš kurių 4400 kv. m skirta siuntų paskirstymui, 600 kv. m – administracinėms patalpoms, iš viso terminale dirbs apie 80 darbuotojų.

VIDEO: DPD Lietuva terminalo statybu pradzia

„Planuojame, kad per 10 metų siuntų srautas didės, todėl apsisprendėme šiai investicijai“, – teigė „DPD Lietuva“ generalinė direktorė Indrė Puišė.

„DPD Lietuva“ terminale veiks moderniausias Baltijos šalyse automatinis siuntų rūšiavimo konvejeris, kuris padidins rūšiavimo pajėgumus nuo 25 tūkst. iki 50 tūkst. siuntų per parą.

„DPD Lietuva“ terminale veiks moderniausias Baltijos šalyse automatinis siuntų rūšiavimo konvejeris, kuris padidins rūšiavimo pajėgumus nuo 25 tūkst. iki 50 tūkst. siuntų per parą. Palyginimui, per valandą Kaune bus galima išrūšiuoti 7000 siuntų, o šiuo metu didžiausiame terminale, kuris yra Vilniuje, rankomis išrūšiuojama 4000.

„DPD Lietuva“ terminalo statybų projektą už 13,7 mln. litų per 9 mėnesius įgyvendins statybos kompanija „Mitnija“. Jos generalinis direktorius Julius Gendvilis spaudos konferencijoje džiaugėsi, kad šiemet įgyvendinamas jau ketvirtas projektas Kauno LEZ.

Savo ruožtu Kauno LEZ direktorius Vytas Petružis sakė, kad „DPD Lietuva“ terminalo statybos yra jau šeštos Kauno laisvosios ekonominės zonos teritorijoje šiais metais. „Žinia apie būtent šioje vietoje statomą didžiausią ir moderniausią siuntų terminalą yra itin svarbi ir Kauno laisvajai ekonominei zonai, ir visam Kauno regionui. Toks logistikos centras teiks pridėtinę vertę čia jau veiklą plėtojančiam verslui, taip pat taps svarbiu argumentu kitiems pasirinkti Kauno laisvąją ekonominę zoną savo investiciniams planams įgyvendinti“, – mano V. Petružis.

„DPD Lietuva“ akcininkė yra Prancūzijos pašto „La Poste“ dukterinė įmonė „GeoPost“, kuri pagal 2013 m. apyvartą, sudariusią 4,4 mlrd. eurų, užima antrą vietą Europos smulkių siuntų pristatymo rinkoje. Lietuvoje DPD užima didžiausią šalies smulkių siuntų pristatymo paslaugų rinkos dalį. Įmonės pardavimo pajamos 2013 m. siekė 63,2 mln. litų. Šiuo metu „DPD Lietuva“ turi 13 terminalų pagrindiniuose Lietuvos miestuose. Per dieną 350 kurjerių vidutiniškai pristato apie 27000 pakuočių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius