Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ProBioSanus“ švarą siūlo palaikyti bakterijų pagalba

Lietuvos įmonė „ProBioSanus“ siūlo švarą ir higieną palaikyti pasitelkiant gerąsias bakterijas. Kurti unikalius produktus bendrovei padės ES struktūrinių fondų lėšomis įrengta nauja tyrimų laboratorija.
Švara
Švara / Fotolia nuotr.

„Įprastuose valikliuose naudojami chemikalai, kurie naikina visas bakterijas iš eilės. Tačiau mūsų aplinkoje be alergijas, ligas galinčių sukelti bakterijų yra aibė reikalingų mikroorgnizmų, kurie taip pat žūva. Mes siūlome palaikyti švarą pasitelkiant probiotikus. Taip norimas rezultatas pasiekiamas afektyviau, ekologiškiau, išvengiama neigiamo chemikalų poveikio, kuris tampa ištis didele problema“, - sako „ProBioSanus“ bendrovės direktorius Tomas Andrejauskas.

"ProBioSanus" kuria ir gamina natūralias, probiotikų pagrindu sukurtas valymo bei asmens higienos priemones, užtikrinančias sveiką ir subalansuotą mikrobiologinę aplinką, padedančias kovoti ir kontroliuoti patogeninių mikroorgamizmų plitimą bei kontroliuoti alergijos ir astmos ligų vystymąsi.

Įmonės siūlomų švaros priemonių veikimas paremtas tuo, kad probiotikai, t. y. gerosios bakterijos (probio reiškia “už gyvenimą“), sukuria natūralią apsaugą nuo pavojingų bakterijų. Jos minta pavojingomis bakterijomis, jų maistu, paliekamais alergenais.

„Praktika parodė, kad alergiškiems, astma sergantiems žmonėms naudojant mūsų priemones neigiamos reakcijos pasireškia daug rečiau. Be to, išvengiama pavojaus, pavyzdžiui, prastai skalaujant indus pasivaišinti ir pavaišinti kitus puse Medelejevo lentelės“, - sako T. Andrejauskas.

2012 metais veiklą pradėjusi bendrovė jau dabar siūlo kelias dešimtis ploviklių, valiklių bei higienos priemonių. Pasak „ProBioSanus“ vadovo, jų įmonė viena iš nedaugelio pasaulyje, gaminanti probiotikais paremtus produktus buitiniam vartotojui. Netrukus priemonių spektras turėtų dar labiau išsiplėsti. 2014 metų pradžioje baigus įrengti MTTP laboratoriją joje bus tobulinami esami produktai, ieškoma naujų probiotikų, atliekami kiti tyrimai reikalingi biologinių valymų ir higienos priemonių kūrimui. Tikimasi, kad atliekami moksliniai tyrimai leis kasmet rinkai pateikti bent po vieną naują produktą.

Projektas „MTTP laboratorijos įkūrimas UAB „ProBioSanus“ įgyvendinamas pagal Ūkio ministerijos administruojamą priemonę „Intelektas LT+“. Iš ES struktūrinių fondų laboratorijos įkūrimui skirta daugiau kaip 1 mln. litų.

„Be ES paramos vargu ar pavyktų įkurti tokią laboratoriją. Moksliniams tyrimams reikalinga įranga yra išties brangi, ją įsigyti savarankiškai pajėgia tik didelės, jau daug metų veikiančios bendrovės, nors ir jos dažniausiai tai daro ne vien savo lėšomis“, - sako T. Andrejauskas.

Priemone „Intelektas LT+“ siekiama padidinti mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros (MTTP) veiklos aktyvumą privačiame sektoriuje. Priemonės tikslas – skatinti įmonių plėtrą ir naujų inovacinių įmonių steigimą investuojant į MTTP, padedant įmonėms kurti naujas tyrėjų, technikų (laborantų) ir panašaus aukštos kvalifikacijos personalo darbo vietas.

2007-2013 metais iš ES struktūrinių fondų pagal priemonę „Intelektas LT+“ 110 projektų įgyvendinti skirta 192,86 mln. litų, iš jų 52 projektai jau baigti įgyvendinti.

LR ūkio ministerija

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius