-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Provident Finansai“ per metus Lietuvoje investavo beveik 17 mln. litų

Pernai liepą į Lietuvos vartojamųjų paskolų rinką įžengę „Provident Finansai“ skaičiuoja pirmuosius veiklos šalyje metus. Per metus į Lietuvos rinką kompanija investavo apie 17 mln. litų, aktyviai vykdė plėtros strategiją.
Pinigai
Pinigai / „Fotolia“ nuotr.

Retrospektyviai apžvelgęs kompanijos veiklą, Jungtinės Karalystės įmonių grupei „International Personal Finance“ (IPF) priklausantis paskolų teikėjas būtent verslo modelio kitoniškumą įvardija kaip vieną didžiausių pirmųjų metų iššūkių. Be to, šiandien paskelbtoje IPF pirmojo šių metų pusmečio ataskaitoje nurodoma, kad įmonių grupės pelnas ir toliau nuosekliai auga.

„Kompanijos planuose – produktų tobulinimas, plėtra mažesniuose miestuose ir klientų portfelio auginimas plečiant kredito tarpininkų ratą. Planuojama, kad iki metų pabaigos bendros investicijos šiais metais sieks 4-5 mln. svarų sterlingų“, – kalba IPF generalinis direktorius Gerardas Ryanas.

Šiuo metu pagrindiniai „Provident Finansai“ filialai veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose. Regioniniai filialai buvo atidaryti Panevėžyje, Marijampolėje ir Alytuje.

Planuojama, kad iki metų pabaigos bendros investicijos šiais metais sieks 4-5 mln. svarų sterlingų.

„Provident Finansai“ pirmųjų metų rezultatas – beveik 4000 lietuvių, įvertinusių tiesioginio bendravimo su kredito tarpininku naudą ir nepabijojusių paskolos sąlygų aptarti ir mokėjimų atlikti namuose. Kompanijoje iš viso šiuo metu dirba 69 nuolatiniai darbuotojai ir 228 kredito tarpininkai.

Kaip skelbiama IPF ataskaitoje, grupės pelnas prieš mokesčius ir nenumatytas išlaidas pirmąjį pusmetį augo 11 proc. ir sudarė 47 mln. svarų sterlingų, iš kurių 28,5  mln. svarų sterlingų sudaro Lenkijos-Lietuvos rinkų pelnas. Grupės pajamos išaugo 17 proc., o asmeninių vartojimo paskolų skirta 13 proc. daugiau, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Įmonių grupės klientų skaičius išaugo 7 proc. – iki 2,6 mln.

„Plečiant kompanijos infrastruktūrą naujausiose IPF rinkose – Lietuvoje ir Bulgarijoje – lygiagrečiai analizuojamos ir kitos rinkos Europoje. Tad su malonumu noriu pranešti, kad kitąmet planuojame žengti į Ispanijos rinką“, – planus anonsuoja IPF generalinis direktorius Gerardas Ryanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius